Inici Cultura La biblioteca de Masquefa es bateja amb el nom de Carme Junyent...

La biblioteca de Masquefa es bateja amb el nom de Carme Junyent i serà un espai per recordar i explicar la seva figura

COMPARTIR

La biblioteca de Masquefa s’ha batejat aquest dimecres a la tarda amb el nom de Maria Carme Junyent Figueras. Ubicada dins del recinte de l’edifici històric de la Fàbrica Rogelio Rojo, la biblioteca també tindrà un espai gràfic dedicat a la professora i lingüista masquefina on es podran consultar els 21 llibres escrits per ella. «L’acte d’avui és el millor regal i homenatge que podem fer a la Carme», ha explicat l’alcalde de Masquefa, Roger Vázquez. El ple de l’Ajuntament de Masquefa va aprovar a finals del 2023 per unanimitat iniciar els tràmits per posar a la biblioteca el nom de Carme Junyent. La lingüista va morir el 3 de setembre passat i Masquefa va acollir un multitudinari acte de comiat el 9 de setembre.

Fins ara l’equipament tenia el nom de biblioteca de Masquefa i, a partir d’aquest dimecres, passa a dir-se biblioteca Maria Carme Junyent Figueras. «Com a masquefins ens sentim molt orgullosos que veïns nostres com la Carme hagin explicat arreu del país què és Masquefa i qui som els masquefins», ha explicat a l’ACN l’alcalde de la població, Roger Vàzquez, que considera que la Carme «s’ha d’explicar molt més». «Hem trobat un lloc on explicar el seu llegat i explicar la seva vinculació amb Masquefa, el nostre poble», ha afegit.

La biblioteca tindrà a partir d’ara un espai on hi haurà tots els llibres publicats per Carme Junyent -un total de 21- i el públic els podrà consultar. A més, el director de la biblioteca, Jordi Lopez Alert, ha detallat que també aniran agrupant i recopilant els articles publicats per la Carme o llibres en què hagi participat. En una de les parets de la biblioteca també s’hi ha col·locat un gran vinil amb una imatge de la lingüista i la seva biografia.

ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*