Inici Destacats La Biblioteca Central d’Igualada incorpora una vuitantena de llibres d’autors anoiencs a...

La Biblioteca Central d’Igualada incorpora una vuitantena de llibres d’autors anoiencs a la Col·lecció Local

COMPARTIR

Al llarg del 2023 la Biblioteca ha incorporat una vuitantena de títols nous a la Col·lecció Local. Tots ells són llibres escrits per autors anoiencs però també que fan referència a la comarca. El gruix d’aquestes obres són del que es coneix com a no-ficció, que comprèn temàtiques tan diverses com l’autoajuda, la religió, la cuina, les tradicions o la història. Aquest volum de publicacions permeten fer una radiografia al sector de les lletres a casa nostra.

Així, el que més predomina en les novetats publicades són els llibres d’assaig, com la sèrie de fotografies històriques de l’editorial Efadós: «Capellades desapareguda», «Piera desapareguda» i «Calaf desaparegut». També els llibres que recullen tradicions, costums i llegendes locals, com «L’entremès de l’àliga a Catalunya», de l’igualadí Daniel Vilarrubias, o el títol pòstum d’Antoni Dalmau i Ribalta. «L’anarquisme barceloní a l’inici del segle XX».

D’entre les noves incorporacions destaquen la vintena d’obres de narrativa, així com una desena de poemaris i sis llibres infantils. De novel·les destaquen la nova intriga històrica de Màrius Mollà, «Venjança color carmí», ambientada a cavall entre Capellades i Barcelona. També està ambientada en aquest municipi anoienc «Paper de barba», de la capelladina Gemma Freixas. Una altra anoienca que ha tornat a publicar novel·la és la periodista Mireia Rubio, «Balata: el pulso de la nieve», mentre que la intriga és el gènere escollit per la pierenca Anna Rodríguez, amb «Sabemos que fuiste tú». L’igualadí Oriol Prat ha recollit els seus darrers relats al volum «Quaranta i tants». El gènere poètic també té molts bons autors, a casa nostra. L’any passat van veure la llum diversos poemaris de Lleonard del Río, Ernest Farrés, Feliu Formosa i Laura Rosich, entre d’altres. Els lectors més menuts també trobaran a la Biblioteca els darrers contes escrits per autores d’Igualada com «Quants dies falten?», de Patricia Caparrós o «Un estel al  cel de Vallfogona», d’Alba Llobet.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*