Inici Política La bandera, «la darrera preocupació» de l’Ajuntament d’Igualada

La bandera, «la darrera preocupació» de l’Ajuntament d’Igualada

COMPARTIR

[Img #3981]El requeriment de la Delegació del Govern de l’Estat a l’Ajuntament d’Igualada per tal de recuperar la bandera espanyola a l’edifici de la casa de la vila “va tenir la resposta adequada que havia de tenir des d’un ajuntament”, ha assegurat aquest dimarts l’alcalde d’Igualada Marc Castells.

El mateix batlle ha reconegut, però, que “és un tema que ni em preocupa perquè ja tenim prou feina”. En referència a la croada de la Delegada del Govern a Catalunya, María Llanos de Luna, per obligar els ajuntaments catalans a posar banderes espanyoles, Castells diu que “Si hi ha una persona que té una obsessió amb aquest tema ho respecto, però és la darrera preocupació que tenim”.

L’alcalde d’Igualada denuncia que “això el que fa és distreure el personal” dels autèntics problemes, entre els quals no dubta a citar “l’asfixia econòmica i judicial de l’Estat espanyol”.

Després de 8 anys que la bandera espanyola presidís el consistori, juntament amb la igualadina, la senyera i l’europea, el juny 2011 el govern municipal va decidir retirar totes les banderes de la façana.

En el marc dels actes de la Diada de l’Onze de Setembre de l’any passat, es va hissar de manera permanent una senyera en un màstil a la plaça de l’Ajuntament. Des d’aquest cap de setmana, a més, torna a presidir la façana de la seu municipal una gran pancarta amb el lema “Catalunya, nou estat d’Europa”, que ja havia estat a l’ajuntament setmanes després de la Diada Nacional.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*