Inici Destacats Junts guanya en vots i ERC en nombre de regidors a l’Anoia

Junts guanya en vots i ERC en nombre de regidors a l’Anoia

COMPARTIR

Les eleccions municipals han deixat una tripleta de partits com a principals receptors del vot dels anoiencs. Ara bé, la traducció en els ajuntaments és ben diferent en cadascuna de les formacions.

Junts és la formació que més vots a ha rebut, un total de 13.359, prop del 25% del total, el que es tradueix en un total de 72 regidors arreu de la comarca. Té un pes important la victòria de Marc Castells a Igualada, amb 10 regidors i més de 6.700 vots.

El PSC segueix de ben aprop Junts en nombre de vots, amb pocs més de 13.000, el que suposa un 24,47% del total. Els socialistes obtenen 56 regidors, amb cara i creu: la majoria de Noemí Trucharte a Vilanova del Camí i la desfeta a un dels seus feus tradicionals, Santa Margarida de Montbui. El PSC també ha estat el partit més votat a Piera, però només per dos vots de diferència amb ERC.

En tercera posició hi ha ERC, amb 11.630 vots que són el 21,73% del total que proporcionaran als republicans 111 regidors arreu de la comarca.

Completa la llista dels partits més votats a la comarca la CUP (3.286 vots i 11 regidors) i el partit d’extrema dreta Vox, que entra més de 2.500 vots que li han proporcionat regidors en ajuntaments com els de Piera, Masquefa, Montbui o Vilanova del Camí.

Un descens de la participació del 10%

Respecte les eleccions municipals del 2019, la participació s’ha reduït gairebé en un 10% i només ha votat el 57,36% del cens.

En una comparació global del conjunt de la comarca, els partits més castigats per aquest descens de participació són les formacions independentistes. ERC s’ha deixat prop de 4000 vots en compatració a les darreres eleccions municipals. Junts n’ha perdut 2.000 i els cupaires han obtingut uns 600 vots menys que el 2019.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*