Inici Política Josep Mayoral (PSC): ‘El mur sobiranista no pot tapar els problemes reals...

Josep Mayoral (PSC): ‘El mur sobiranista no pot tapar els problemes reals de la gent’

COMPARTIR

[Img #8685]Dijous de la setmana passada, el Secretari de Política Municipal del PSC i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va realitzar una visita als alcaldes, regidors i regidores de la comarca de l’Anoia, fent primer una trobada a Calaf per parlar amb els representants de l’Alta Anoia i una segona a Piera per parlar amb els representants de la Conca i l’Anoia Sud, acompanyat de Teo Romero, 1r Secretari del PSC-Anoia i altres membres de l’executiva de federació. Atenent els canvis ocorreguts a l’executiva nacional del PSC, la visita s’emmarca en una presa de contacte del Secretari de Política Municipal amb els electes locals del PSC.

Així, en el cas de l’Alta Anoia, Mayoral va fer palès el seu coneixement de la zona i dels projectes en l’àmbit del turisme, ja que durant uns anys va ser el responsable de Turisme de la Diputació de Barcelona i vicepresident del Consorci. En aquest punt, els assisstents van comentar que el turisme era un aspecte que s’havia treballat molt al territori, i que suposava un important recurs econòmic; a més és compatible amb el respecte per la natura i l’ús majoritàriament agrícola del territori. Amb tot, van lamentar l’estratègia del Consell Comarcal de l’Anoia que recentment ha sortit del Consorci Turístic de l’Alta Anoia, de manera que ara no arriben recursos per poder tirar endavant projectes que dinamitzin el sector i l’ajudin a continuar creixent. En aquest punt, Mayoral es va comprometre a treballar per trobar recursos per aquests temes i que els projectes turístics de l’Alta Anoia tirin endavant. El segon aspecte més comentat va ser el deute de la Generalitat amb els ajuntaments, un lastre que impedeix als municipis portar a terme inversions per millorar poc a poc el benestar dels ciutadans. Aquí es va denunciar també la baixada de recursos transferits als ajuntaments, tant per diputació com Generalitat, el que suposa que municipis petits no puguin endegar projectes i per tant no progressin. Mayoral es va comprometre a treballar des del grup del PSC a la Diputació per evitar aquestes davallades de recursos que són vitals pels municipis petits.

A l’Anoia Sud, Mayoral va tornar a reclamar que s’aturin les propostes recentralitzadores tant del govern espanyol com català en l’àmbit municipal, els ajuntaments necessiten dignitat econòmica no menys competències. Així, va reivindicar de nou el paper dels ajuntaments com elements clau per l’Estat i per la democràcia, destacant que la proximitat permet identificar millor els problemes i orientar millor les solucions. L’objectiu del PSC és construir una alternativa real a cada municipi, tant ajudant als companys que estan a l’oposició com als governs. Aquí els diversos representants locals van destacar que falten lligams amb les entitats socials, la dificultat del mur del discurs sobiranista i una certa sensació d’abandó des de Barcelona. La resposta va ser que s’han d’anar reconstruint poc a poc els ponts amb la societat, amb iniciatives com recollir signatures per les escoles bressol o per la Renda Garantida Ciutadana, no podem perdre de vista els problemes reals de la gent i que des de Barcelona s’ha donat i es donarà tot el suport per què entenen les dificultats per realitzar acció política que tenen les agrupacions i federacions petites.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*