Inici Destacats Jordi Cuadras (Igualada Som-hi) es reuneix amb l’alcalde d’Esparreguera

Jordi Cuadras (Igualada Som-hi) es reuneix amb l’alcalde d’Esparreguera

COMPARTIR

El cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, ha mantingut una jornada de treball amb l’alcalde d’Esparreguera Eduard Rivas. Es tracta de la cinquena visita institucional que Cuadras fa aquest mandat amb els alcaldes veïns i se suma a les reunions que ja ha mantingut amb els alcaldes de Cervera, Manresa, Vilanova la Geltrú i Vilafranca del Penedès. L’objectiu és establir demandes conjuntes i fer força amb les ciutats veïnes per aconseguir millores i projectes per Igualada.

Jordi Cuadras i Eduard Rivas han tractat de qüestions i interessos comuns entre les dues ciutats com la demanda de solucions als problemes que arrossega el servei d’autobús de Monbus amb Barcelona i que és titularitat de la Generalitat. Han compartit les reclamacions d’Igualada i Esparreguera, les eines de pressió per reclamar al govern de Catalunya que aporti solucions i la necessitat de preparar la nova concessió del servei amb uns objectius i necessitats clares per evitar que es tornin a repetir les deficiències actuals en quant a la capacitat dels vehicles, la puntualitat dels horaris o el manteniment tècnic dels busos.

En matèria de mobilitat, el cap de l’oposició d’Igualada i l’alcalde d’Esparreguera també han refermat el seu compromís en fer possible la reforma de l’autovia A-2 per adaptar-la als estàndards de seguretat europeus. Una reforma que hauria d’anar d’Abrera a Jorba. De fet, Jordi Cuadras ja va obtenir el compromís de la ministra de Transports del Govern d’Espanya Raquel Sánchez en accelerar els treballs per fer-ho possible en una visita l’octubre a Madrid acompanyat de l’alcalde d’Igualada.

En aquest àmbit Jordi Cuadaras i Eduard Rivas han celebrat la posada en funcionament per part del Ministeri de Transports fa poques setmanes del nou tram de la B-40 que enllaça amb els vallesos i que és un gran pas endavant per la connexió, tant d’Igualada com d’Esparreguera, amb Terrassa, Sabadell i totes les ciutats de les dues comarques del Vallès. També han celebrat l’inici de les obres del carril bus a la B-23 d’entrada a Barcelona per la Diagonal.

El cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada i l’alcalde d’Esparreguera també han abordat la demanda que van fer el mandat passat al Parlament, juntament amb altres alcaldes i regidors socialistes, perquè la Generalitat retirés la proposta de que tots els trens de Ferrocarrils facin transbordament a Martorell a partir de l’any 2026, el que volia dir incrementar el temps de viatge de les línies que vénen s d’Igualada i Manresa, el que consideres un projecte “inadmissible”.

Jordi Cuadras afirma que “des d’Igualada hem de tenir una bona relació institucional amb les capitals del nostre entorn i és un dels reptes que entomo com a cap de l’oposició en la defensa i reclamació d’interessos comuns. Les ciutats mitjanes de l’interior de Catalunya tenim molt a dir i si ens fem escoltar de manera conjunta en aquelles demandes que ajudin a millorar la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes serem més forts. En això estic compromès: en buscar solucions als problemes que tenim a Igualada i en fer-ho amb com més aliats millor”.

Després de Cervera, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca i Esparreguera, Jordi Cuadras continuarà exercint aquesta agenda de visites institucionals a les capitals veïnes d’Igualada per buscar interessos comuns per ser més forts a l’hora de fer sentir les demandes de la ciutat davant de les administracions superiors.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*