Inici Destacats Jorba aposta pel Parc Agrari de la Conca d’Òdena

Jorba aposta pel Parc Agrari de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

El municipi de Jorba ha estat un dels agents més dinamitzadors de la posada en marxa del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, juntament amb els 14 altres municipis que en formen part. Per a Jorba és una gran aposta com a motor econòmic i com a exemple de desenvolupament sostenible per al territori. Així es feia palès als inicis del projecte amb la construcció de l’obrador i la setmana passada amb l’aprovació al ple municipal de Jorba formar part de l’Associació del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, de la qual l’alcalde David Sánchez és el representant.

El Parc Agrari amb el seu obrador a Jorba posiciona al municipi com un dels epicentres d’aquest sector, amb lideratge territorial, ja que radia la prestació del servei de l’obrador també als altres 14 municipis participants: Argençola, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Igualada, la Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt, Òdena, Orpí, Rubió, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, que en conjunt representen una superfície de 372,18 km2 i una població de més de 80.000 habitants.

L’obrador del Parc Agrari de la Conca d’Òdena a Jorba

L’Ajuntament aportarà la construcció d’aquest obrador, que serà d’ús compartit, al Parc Agrari de la Conca d’Òdena. Es tracta d’una instal·lació ubicada al costat de la nau del magatzem municipal, d’uns 400 m² de superfície, destinada a les tasques pròpies d’obrador de productes làctics i vegetals, i que compta amb un picking-place (logística de la distribució dels aliments). Les obres van tenir un pressupost de 171.645,89 euros i van ser finançades en part per la Diputació de Barcelona.

L’obrador és fonamental per dinamitzar l’economia rural. El sector agroalimentari té molt camp per córrer a l’Anoia i, per això, l’Ajuntament va posar a disposició del Parc Agrari aquest equipament que permet als productors locals no haver d’assumir el cost d’un obrador propi, a més de ser punt de trobada entre productors i persones consumidores.

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena, un nou model a seguir

L’objectiu general del Parc Agrari de la Conca d’Òdena és afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari basat en la qualitat i la proximitat, que sigui resilient al canvi climàtic i poc depenent del mercat global, que fomenti la transformació de les primeres matèries mitjançant el desenvolupament de l’agroindústria, que permeti la gestió sostenible del mosaic agroforestal i proveeixi de serveis ecosistèmics, que fomenti el desenvolupament d’activitats econòmiques dinamitzadores associades a l’activitat agrícola i al territori, que faci accessible per a tota la població una alimentació equilibrada i de qualitat basada en productes locals, i que esdevingui motor econòmic mitjançant la generació d’ocupació de qualitat entorn el sector agroalimentari i les activitats associades

El projecte del Parc Agrari de la Conca d’Òdena neix amb la voluntat de ser una eina de dinamització territorial que permeti incidir positivament sobre les activitats que es desenvolupin en sòls agrícoles i forestals, juntament amb totes aquelles que se’n derivin o hi estiguin relacionades d’una o altra forma (agroindústria transformadora, gastronomia, turisme, oci, cadenes de valor dels productes agroalimentaris i comercialització, esport, o aprovisionament de serveis ecosistèmics, entre d’altres).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*