Inici Destacats Irene Solà, Sílvia Soler i Laia Aguilar: les més llegides del 2022...

Irene Solà, Sílvia Soler i Laia Aguilar: les més llegides del 2022 a la Biblioteca Central d’Igualada

COMPARTIR

Les escriptores catalanes han estat les més llegides entre els usuaris de la Biblioteca Central d’Igualada, aquest 2022. Irene Solà amb «Canto jo i la muntanya balla»; Sílvia Soler amb «Nosaltres ,després»; i Laia Aguilar i la seva «Pluja d’estels» han estat les més prestades de l’any que s’acaba. Maria Barbal amb «Tàndem» i Eva García Sáenz de Urturi amb «Aquitania» completen el rànquing de les cins autores més prestades. En aquest llistat també s’hi situen Núria Pradas amb «Tota una vida per recordar» i «Quan s’esborren les paraules» de Rafel nadal, així com Maria Oruña amb el trhiller «Lo que la marea esconde».

El rànquing dels més prestats de no-ficció o coneixements permet saber les demandes dels usuaris de la Biblioteca. Aquesta col·lecció que es renova cada mes amb les últimes novetats i comprèn documents de totes les temàtiques: des d’història antiga i contemporània a salut i nutrició, passant per biologia, astronomia i autoajuda, entre molts altres. L’any 2022 els llibres més prestats de no-ficció han estat els manuals d’Acreditació de competències en TIC i el volum «Passos 1. Nivell bàsic: curs de català per a no catalanoparlants». També han sortit molt en préstec «L’home revoltat», d’Albert Camus; «Com fer que et passin coses bones: entén el teu cervell, gestiona les teves emocions, millora la teva vida», de Marian Rojas; i «El Tao de la salud, el sexo y la larga vida : un enfoque práctico y moderno de una antigua sabiduría», de Daniel Reid.

Del Racó de les famílies, un espai situat a la sala infantil dedicat a l’embaràs, la criança i l’educació, els més prestats de coneixements han estat: «Germans: educar la relació entre els teus fills», «Enrabiats : consells i eines per afrontar les enrabiades amb consciència, humor i amor», i «Educar adolescents: manual per viure sense conflictes amb els fills i ajudar-los a créixer», d’Alba Castellví. I pel que fa als contes triomfen les aventures de l’Agus i els monstres, de Jaume Copons; «Tot o res» de Jeff Kinney i «Pastissos perillosos», de Pedro Mañas.

A l’Espai Jove de la Biblioteca s’hi ubiquen les col·leccions de còmics, narrativa juvenil, cine i música. Així, el rànquing de cinema està encapçalat per les pel·lícules de Harry Potter, Dr. Strange i «Los vengadores». En narrativa juvenil els llibres més demanats han sigut «Tres amigues i un estiu», de Maria Enrich; «Les llàgrimes de Shiva», de César Mallorquí; «Wonder», de R.J Palacio; «El Famosíssim catàleg de Walker&Dawn», de Davide Morosinotto, i «El peix número 14», de Jennifer L.Holm.

FER UN COMENTARI

*