Inici Cartes dels lectors La intersindical a l’Anoia estem d’enhorabona

La intersindical a l’Anoia estem d’enhorabona

COMPARTIR

El passat 30 d’abril el sindicalisme nacional de classe i republicà vàrem fer història a la ciutat d’Igualada i a la comarca de l’Anoia inaugurant el local de la Intersindical amb el nom La Trabala, al Carreró St. Miquel nº 7 (dilluns i dimarts de 10h a 14h i dijous de 16h a 18h.). Amb aquest local podrem donar servei personalitzat a l’afiliació, seccions sindicals, i als treballadors i treballadores en la seva totalitat. Alhora, La Trabala pretén ser un espai obert on desenvolupar-hi activitats, d’àmbit cultural i social, ajudant a teixir xarxa a la ciutat d’igualada i l’Anoia.

El local de la Intersindical Anoia rep el nom de La Trabala en memòria de Caterina Vicenta Casanova i Sanahuja. Durant la Vaga de 1854 de teixidores, que va ser secundada per diferents treballadores de fàbriques d’Igualada, Capellades o Carme. En aquesta, va haver-hi diverses vaguistes detingudes acusades de “desordres públics i desobediència a l’autoritat” i durant els aldarulls amb esquirols, Catarina Vicenta, coneguda com La Trabala, va ser ferida de mort.

Vull aprofitar aquestes línies per agrair a tots els afiliats i afiliades, delegats i delegades a l’Anoia per la feina que fan dia a dia des dels centres de treball; al Secretariat Nacional, i en especial al secretari general, Sergi Perelló i a la secretaria d’organització Núria Ferrandis per la confiança i suport a la Territorial de l’Anoia, i també i sobretot al magnífic equip que forma l’actual al secretariat de la Unió territorial de l’Anoia, na Berta soler, David Mancheño, Martí Claret, Arnau Rodrigo, Anna Castro, Joan Mangues i na Mònica Oliva. Som aquí gràcies a la seva feina, confiança i compromís.

Intersindical hem crescut molt i seguim creixent arreu. Durant l’any 2021 hem tingut un creixement percentual de delegades del 20%. Ara mateix, tenim a l’horitzó immediat el 2023 on hi haurà un gruix molt important d’eleccions en els centres de treball. Us demanem que ens ajudeu. Que us organitzeu amb la Intersindical, afiliant-vos, fent llistes i presentant-vos a les eleccions de les vostres fàbriques, tallers, oficines, escoles o centres de salut. Ajudeu al país a construir l’eina d’un sindicalisme compromès en la construcció nacional i la justícia social.

La Intersindical treballem de valent per tenir un sindicat a Catalunya a l’alçada que defensi els interessos dels treballadors i treballadores catalanes com pugui ser: la defensa d’unes bones condicions laborals o la defensa del català a les escoles i als centres de treball o el salari mínim adequat a la nostra realitat, serveis de qualitat i unes pensions dignes.

També, com a agent social representatiu, cal estar al costat de les entitats i organitzacions que lluiten en defensa del territori i el seu equilibri. I també , quan calgui, amb el Govern per defensar els interessos dels catalans i catalanes. Intersindical pensem que el sindicat ha de representar i defensar els interessos dels ciutadans que alhora són treballadors i treballadores, i a l’inrevés. Per això hem de ser al costat del país quan es denuncia o reclama la manca d’infraestructures , inversions o quan es creen lleis que avancen cap a la justícia social.

Quantes lleis socials són tombades constantment pel govern espanyol de torn i els seus jutges i fiscals que afecten directament als treballadors i treballadores? Lleis com la d’Emergència habitacional, pobresa energètica o impostos sobre els dipòsits bancaris, a les centrals nuclears, als pisos buits, etc. Tot això afecta directament als treballadors de Catalunya i el sindicat també hem de ser-hi. Però per tot això, us necessitem a tots vosaltres per aconseguir normalitzar des d’ara, el país.

Fem créixer la intersindical. Treballem tots junts per fer de Catalunya un país normal, on tinguem sindicats nacionals, com la intersindical, que siguin els majoritaris i que defensin els interessos reals de les treballadores i treballadors els catalans i el país.

Jordi Pons – Coordinador Intersindical UT Anoia

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*