Inici Cartes dels lectors La Intersindical-CSC crida a la Vaga General el 8M amb el lema...

La Intersindical-CSC crida a la Vaga General el 8M amb el lema “Sense igualtat no hi ha llibertat!”

COMPARTIR

La Intersindical-CSC hem presentat el preavís de convocatòria de Vaga General de 24 hores pel proper 8 de març de 2019.

Demanem la revisió sota una perspectiva de gènere de tota la normativa laboral, perquè només així garantirem que la normativa aplicable als nostres centres de treball estigui lliure de discriminacions i desigualtats patriarcals, en el marc de la construcció de la República catalana i feminista que des de la Intersindical-CSC propugnem.

Amb aquesta vaga general exigim el següent:
L’erradicació de la bretxa salarial de gènere que a Catalunya és del 25% en el seu conjunt. De gairebé el 30% en el sector privat i del 15% en el públic i que es concentra en els sectors productius més feminitzats.
La superació de la bretxa horitzontal que relega les dones a les feines menys retribuïdes i reconegudes socialment i delsostre de vidre que impedeix la promoció professional de les dones.
Que els convenis i normatives que regulen els permisos, les jornades i els horaris, tant del sector privat com públic, garanteixin de manera efectiva la conciliació efectiva de la vida familiar, laboral i personal així com la corresponsabilitat en les tasques de cura i sosteniment de la vida.
El reconeixement econòmic (i polític) del treball de cura i sostenibilitat de la vida.
L’establiment de mesures sancionadores a les empreses que no garanteixin els mínims estipulats per la Llei d’Igualtat 17/2015 d’igualtat efectiva entre dones i homes.
L’eliminació de la precarietat laboral, la temporalitat i les jornades parcials que estan dissenyades especialment per a perpetuar la discriminació vers les dones i garantir el màxim guany al capital.
L’establiment de mesures econòmiques, polítiques i socials que tinguin com a objectiu l’erradicació de les violències masclistes arreu i en concret en l’àmbit laboral.
La derogació de les reformes laborals i de pensions perquè entre altres coses, perpetuen la vulneració de drets que patim les dones.
L’aplicació efectiva de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, aprovada pel Parlament de Catalunya el 2015. Exigim l’aixecament immediat dels articles suspesos pel Tribunal Constitucional i que són els que afecten de ple l’àmbit laboral que ens ateny.
Visibilitzar i denunciar les múltiples discriminacions i violències que patim les dones en l’àmbit laboral. No és possible avançar cap a un model productiu que posi en el centre la vida de les persones si no erradiquem de soca-rel la violència patriarcal en totes les esferes de la vida.

Intersindical-CSC, us animem a participar de les diferents mobilitzacions i actes convocats arreu de pobles, barris i ciutats del país. Més info. a: anoia@intersindical-csc.cat

Intersindical-CSC

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*