Inici Destacats Intersindical Anoia celebra un augment en el nombre de delegats al llarg...

Intersindical Anoia celebra un augment en el nombre de delegats al llarg de 2023

COMPARTIR

 

La Intersindical Anoia salda l’any 2023 amb un augment de delegats i delegades, gràcies als bons resultats obtinguts en els 7 processos d’eleccions sindicats en els quals ha presentat candidatura.

A l’administració pública ha obtingut la majoria en la categoria de tècnics a l’Ajuntament d’Igualada, amb 4 representants, i ha revalidat el delegat obtingut a l’Ajuntament del Bruc.

En l’àmbit d’empresa cal destacar que, tot i ser la primera vegada que La Intersindical Anoia presentava candidatura a l’Asil del Sant Crist d’Igualada, el sindicat ha obtingut la majoria de representants, amb 3 delegades. A l’empresa capelladina Miquel Costas SA també ha estat el sindicat majoritari i ha augmentat una delegada. Finalment, a Azbac Ibèrica de Piera, Farguell Design Metal Products de Vallbona d’Anoia, i MB Papeles s’ha obtingut un delegat.

Aquestes dades es van presentar en el decurs de l’assemblea d’afiliats i afiliades celebrada el passat dijous, 15 de febrer, a la Trabala, el local social del sindicat que es va obrir a públic el passat 2023. Des de la Unió Territorial Anoia s’ha valorat molt positivament el primer any sencer de funcionament del local, que ha permès donar servei a consultes d’afiliats i ciutadania en general. Així al llarg de l’any s’han respost més de 50 consultes sobre drets laborals, nòmines, assetjament laboral i/o sexual, entre altres temes. A banda, també s’han acollit diverses xerrades entre les quals destaca la Història del Sindicalisme als Països Catalans a càrrec del doctor en història Marc Santasusanna.

Pel que fa al nombre d’afiliats, la Unió Territorials de l’Anoia manté i consolida l’afiliació de 2022.

Amb l’objectiu de donar un nou impuls i poder incidir en més àmbits durant l’assemblea es va aprovar ampliar el secretariat amb 4 nous membres, Àngel Sagarra com a secretari d’Educació; Sergi Farreras, secretari de Sanitat; Xesca Oliver, Comunicació i Relacions Polítiques, i Cristina Martin, a feminismes i Industria. Durant la sessió, també es van acordar els horaris d’atenció als treballadors i treballades que seran els dimarts i dimecres, de 10 a 14 h. i el dijous, de 16 a 18 h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*