Inici Economia Intercanvi d’estudiants entre l’escola d’enginyeria i una universitat xinesa

Intercanvi d’estudiants entre l’escola d’enginyeria i una universitat xinesa

COMPARTIR

[Img #2259]L’Escola d’Enginyeria d’Igualada (EEI), adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya, ha arribat a un acord per a l’intercanvi d’estudiants de postgrau amb la Universitat de Sichuan, a la Xina. L’acord forma part del procés d’internacionalització del Màster Oficial en Enginyeria del Cuir que imparteix l’EEI. Els estudiants del màster podran cursar un semestre al Laboratori nacional d’enginyeria per la tecnologia neta en manufactura de pell de la Universitat de Sichuan. A la vegada, l’Escola d’Enginyeria d’Igualada acollirà estudiants d’aquest centre especialitzat en adoberia de la ciutat de Chengdu, a l’oest de la Xina.


El gegant asiàtic és el major productor mundial de cuir, una indústria globalitzada amb la producció concentrada en una desena de països, entre els quals hi ha Espanya en la 8ena posició.


L’EEI, referent internacional en la formació en adoberia


L’acord amb la Universitat de Sichuan obre als alumnes xinesos l’accés a uns estudis cada cop més internacionalitzats, ja que una quarta part dels estudiants del Màster en Enginyeria del Cuir que imparteix l’EEI provenen de fora de l’estat espanyol. Les noves exigències de la moda i del disseny i els requeriments medi ambientals han creat una demanda de professionals que puguin aportar innovació mitjançant la recerca i l’impuls a la producció sostenible.


L’Escola d’Enginyeria d’Igualada és la única que imparteix estudis universitaris específics d’adoberia a Espanya, i a nivell europeu només hi ha una altre centre universitari amb formació en enginyeria del cuir, la Universitat de Northampton, al Regne Unit. Aquesta universitat i l’Institut Tèxtil i Químic de Lyon, a França, són els centres europeus que mantenen acords de col·laboració per a l’intercanvi de professorat i estudiants amb l’Escola d’Enginyeria d’Igualada. La projecció internacional del màster també inclou acords amb centres formatius de països amb un important pes de la indústria adobera, com ara el CIATEC de Mèxic i l’Ege University de Turquia.


Amb el conveni amb la universitat de Sichuan es completa el conjunt d’acords que han de configurar el consorci internacional integrat en el nou Màster Internacional en Enginyeria del Cuir de l’EEI. Aquest programa formatiu, basat en l’actual màster i impartit en anglès, està previst que es pugui cursar a Igualada a partir de l’any vinent.


El programa del nou màster també comptarà amb el suport dels investigadors i investigadores de la Càtedra A3 in Leather Innovation. Aquesta entitat, amb seu a Igualada, és una agregació estratègica per impulsar la innovació i la internacionalització del sector adober i dóna serveis a empreses com ara Munich, Luis Vuitton, Kemira o bé Inditex.


Els professionals de la càtedra tutoritzaran els treballs de fi de màster, i donaran suport als estudiants que vulguin formar-se com a investigadors i investigadores cursant un doctorat. La càtedra A3 in Leather Innovation es va crear al gener de 2012 per part de la UPC -a través de l’EEI-, l’Ajuntament d’Igualada, l’Asociación de Investigación de las Industrias del Curtido y Anexas (AIICA) i l’Asociación Química Española de la Industria del Cuero (AQEIC).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*