Inici Destacats La indústria lidera la facturació de les empreses de l’Anoia

La indústria lidera la facturació de les empreses de l’Anoia

COMPARTIR

Les empreses amb seu social a l’Anoia van recuperar el 2021 el volum de negoci prepandèmia amb un increment del 26,8% en la seva facturació, augment que dobla el registrat en el conjunt de la província de Barcelona (13,3%). La projecció de la facturació per al 2022 preveu un increment del volum de negoci del 13,8%, 0,8 punts percentuals superior al previst a la província, segons dades de l’informe Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona, elaborat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa.

El 36,4% dels 4.775 milions d’euros que facturen les 1.818 empreses de la comarca procedeix de la indústria. Dels 1.738 milions d’euros facturats per la indústria; 362 milions procedeixen del paper i arts gràfiques; 305 milions de la indústria de fabricació de vehicles de motor i altres materials de transport; i 300 milions del tèxtil, confecció, cuir i calçat.

Igualada concentra més d’una quarta part de la facturació total del teixit empresarial anoienc; entre les 900 empreses del municipi facturen 1.256 milions d’euros. Tot i això, a diferència d’altres comarques, on les empreses que generen un major volum de negoci es concentren entorn de la capital, les empreses més grans de l’Anoia estan disperses per la geografia de la comarca. De les deu primeres empreses amb major volum de facturació, tres estan a La Pobla de Claramunt, dues a Santa Maria de Miralles, dues a Òdena, una a Masquefa, una a Calaf i una a Igualada. Santa Maria de Miralles (facturació acumulada de 853 milions d’euros), on té ubicada la seu el grup Petromiralles, és el municipi de la província que genera una major facturació per càpita, amb més de 6 milions d’euros per habitant.

Un total de 5 empreses de l’Anoia figuren entre les 250 de la província amb major volum de negoci: concretament Aldi Masquefa Supermercados (posició 55 en el rànquing), Petromiralles 3 (posició 60), Petromiralles (63), Snop Estampación (163) i Unión Industrial Papelera (233).

Pel que fa al conjunt de la província de Barcelona, el sector que lidera la facturació a és el d’Altres tipus de comerç a l’engròs, que engloba el comerç a l’engròs especialitzat de mercaderies i de productes intermedis, excepte els agraris, que no siguin per a ús domèstic, i el comerç a l’engròs no especialitzat. El sector avança així al de Químiques i farmacèutiques, que ostentava la primera posició al 2020.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*