Inici Societat Indignació a Unió de Pagesos per la sentència d’un judici per danys...

Indignació a Unió de Pagesos per la sentència d’un judici per danys en un sembrat

COMPARTIR

Unió de Pagesos ha demanat respecte per l’activitat del sector després que una sentència hagi absolt tres noies que havien circulat amb el seu cotxe per un camp sembrat de Sant Martí de Tous.

L’agricultor anoienc Joan Vidal, que a més és coordinador comarcal d’Unió de Pagesos, es va trobar el passat 24 de febrer amb un cas excepcional. El més habitual és descobrir les destrosses un cop fetes, però Vidal va enxampar in fraganti a tres noies que feien voltes amb un cotxe en un camp sembrat de la seva propietat. El fet que hi hagués proves fotogràfiques i que els Mossos d’esquadra identifiquessin les ocupants del vehicle obria la porta “a una sentència que fos exemplaritzant”, diu Vidal.

Unio de PagesosTot el contrari, en un judici ràpid a principis del mes de març, les tres acusades van quedar absoltes perquè “la parcel·la del denunciant no està vallada ni delimitada” i no es pot descartar que “una persona sense coneixements agraris -com les denunciades- pugui ignorar efectivament que es tracta d’un camp sembrat”. Vidal lamenta que “la sensació d’acusat la tenia jo” i es mostra “sorprès i indignat” per una sentència que té “punts de ridícul”. El coordinador comarcal del sindicat critica que el fiscal va actuar com si fos l’advocat defensor de les noies, afegint la idea del seu desconeixement sobre agricultura que finalment va quedar recollit com un dels arguments per a l’absolució.

3 COMENTARIS

  1. Feu una denuncia als Agents Rurals, circular fora de pistes està sancionat per les Normes d’Accés Motoritzat al Medi Natural, el jutge i els mossos ho tindria de saber.

    • Sí, de ben segur ho saben. Però entenc que el judici es va fer per via penal… I això no deixaria de ser una multa administrativa. Ara, el pagès haurà d’anar a la via civil (eterna i cara).

FER UN COMENTARI

*