Inici Societat La indignació per les pensions arriba a Igualada

La indignació per les pensions arriba a Igualada

COMPARTIR

Unes 300 persones s’han concentrat aquest divendres al migdia a davant de la seu de l’Instituto Nacional de la Seguridad Social a Igualada, ubicada als baixos del CAP de l’estació. La convocatòria, feta a diferents ciutats i amb una manifestació central aquest dissabte a Barcelona, ha estat feta pels sindicats CCOO i UGT i la Plataforma de la Gent Gran de Catalunya. Els manifestants reclamen l’augment de les pensions més enllà del 0,25% que ha establert el Govern del PP davant d’un creixement molt més elevat del cost de la vida.

Josep Maria Romero (CCOO) ha agraït la pressió popular que ha aconseguit posar al centre del debat polític temes com la igualtat i les pensions. Romero ha remarcat el valor de la confluència en aquesta reivindicació entre els sindicats i els moviments socials, i ha demanat que la gent jove també surti al carrer, perquè es necessita “solidaritat entre generacions”. El portaveu de Comissions Obreres també ha reivindicat la necessitat d’una ocupació de qualitat, necessari per aconseguir unes pensions dignes. Per a Romero, “la reforma laboral està hipotecant les pensions d’ara i les del futur”.

Des del sinficat UGT, Carlos Teruel, ha felicitat la gent gran “per la lliçó de mobilització que ens doneu, perquè la gent està bastant apalancada i ho sabem”. Teruel lamenta que amb els governs del PP “estem perdent tot allò pel que tots vosaltres heu lluitat durant molts anys”.

Des de CCOO a l’Anoia, Seve Duran i Alfonsa Santiesteban han posat en valor la mobilització que van protagonitzar des de sectors com el tèxtil molts dels que avui han tornat a sortir al carrer per les pensions.

FER UN COMENTARI

*