Inici Destacats La Incubadora del Tecnoespai acompanya 11 projectes d’emprenedoria

La Incubadora del Tecnoespai acompanya 11 projectes d’emprenedoria

COMPARTIR

La Incubadora del Tecnoespai, que va posar en marxa l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada amb el suport de la Diputació de Barcelona l’octubre de 2021, ha guiat onze projectes d’emprenedoria en la seva primera edició. Actualment ja es treballa en una segona edició, per a la qual s’ha fet una crida per poder seleccionar sis nous projectes a mentorar. Els interessats podran presentar els nous projectes al web d’Ignova Tecnoespai IgnovaIgualada.com del 30 de novembre de 2022 al 9 de gener de 2023 i, per a més informació, poden contactar l’Ignova Tecnoespai per correu electrònic a ignovatecnoespai@aj-igualada.net o al telèfon 938066555.

La Incubadora és un espai pensat per a la gestació d’empreses emergents que està situada a l’Ignova Tecnoespai i que compta amb un espai físic de 40 m2 amb espais comuns i un entorn virtual al web IgnovaIgualada.com. Al projecte també hi estan associats l’Associació Tic Anoia, que hi aporta el coneixement tecnològic, i la Universitat de Lleida, que en serà prescriptora.

El novembre de 2021 es va fer una crida i una selecció de projectes, dels quals onze van entrar a formar part de la incubadora. Entre el desembre de 2021 i el gener del 22 es van fer les primeres tutories individuals per conèixer els projectes i buscar un mentor per a cada un d’ells. Després, els onze projectes han passat la fase de formació a través de tallers que van des dels que se centren en el model de negoci als que parlen de màrqueting digital, i han fet accions de networking.

Els projectes de la 1a edició

Bona part dels emprenedors de la primera edició de La Incubadora del Tecnoespai, són estudiants o exalumnes d’universitats i de l’Escola Gaspar Camps i compten amb més d’un emprenedor. 5 dels projectes són igualadins i la resta, 6, són de municipis de la comarca: Òdena, Capellades, Vilanova del Camí, la Llacuna i Santa Margarida de Montbui. Pel que fa als sectors, hi ha projectes de fabricació de màquines i material elèctric, activitats informàtiques, activitats recreatives, culturals i esportives, activitats associades al sector turístic, i altres activitats empresarials.

Fins ara quatre dels projectes han acabat creant una empresa, tres es troben en fase de revisió i quatre dels projectes han abandonat la proposta d’emprenedoria. Els factors d’èxit que s’han detectat han estat el fet que l’emprenedor ja hagués fet un primer contacte amb el servei d’emprenedoria de l’Ajuntament d’Igualada i que els projectes depenguessin d’una sola persona. Els motius principals de l’abandonament han estat desavinences entre els socis del projecte, caiguda del mercats o públic objectiu destinatari del projecte (com els relacionats amb criptomonedes) o les dificultats de compaginar el projecte d’emprendoria amb el treball propi.

El regidor de dinamització econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè ha valorat molt positivament aquesta iniciativa i ha destacat que “com administració ajudem a les empreses ja constituïdes i també als projectes que es troben en fase d’ideació com és el cas dels projectes de La Incubadora ens avancem i donem suport als futurs emprenedors acompanyant-los i guiant-los en el procés, en l’estudi de saber si la seva idea de negoci pot tirar endavant”. Davant la bona acollida de la primera edició, el regidor de Dinamització Econòmica ha remarcat també que “des de l’Ajuntament se seguirà apostant per donar suport i mentoria a nous projectes empresarials per tal que puguin créixer i desenvolupar-se en una segona edició de La Incubadora amb el suport de TIC Anoia i la UdL”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*