Inici Destacats La incubadora d’empreses d’Ignova ja compta amb 11 projectes

La incubadora d’empreses d’Ignova ja compta amb 11 projectes

COMPARTIR

Des de l’octubre de 2021, l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada amb el suport de la Diputació de Barcelona ha posat en marxa el projecte de “La incubadora del Tecnoespai”, un espai de gestació d’empreses i startups. El projecte es troba ubicat en un espai físic de més de 40 m2 a Ignova Tecnoespai, a l’avinguda de Barcelona, 105, i també té un entorn virtual al web www.ignovaigualada.com.

La incubadora del Tecnoespai compta amb onze projectes que volen impulsar i fer créixer una idea empresarial que es troba encara en una fase inicial. S’han seleccionat 11 projectes, dels 16 que s’han presentat a la convocatòria. Hi participen propostes empresarials de diversos sectors i que incorporen una base tecnològica.

Els partners que participen en aquest projecte són d’una banda l’Associació Tic Anoia que aporta el coneixement tecnològic i La Universitat de Lleida què és la prescriptora de la incubadora.

En els mesos de desembre i gener s’han fet les primeres tutories individuals per tal de conèixer cada un dels projectes i buscar per cada un d’ells el millor mentor o mentora. La fase de mentoratge s’ha iniciat aquest mes de febrer i comptarà amb diversos tallers centrats en la prospecció de clients, el procés de venda, marketing digital i alineació d’equips entre d’altres.

Paral·lelament a la realització d’aquests tallers els emprenedors de les diferents empreses treballaran la seva idea de negoci de forma individualitzada a través del seu mentor fins el juliol d’aquest any.

El regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè, ha valorat molt positivament la resposta que ha tingut aquest projecte “que ajudarà a desenvolupar i a crear les bases de futures empreses de la nostra ciutat”. Marcè ha posat en valor l’aposta del govern per “facilitar el creixement d’aquestes empreses dotant-les de l’impuls necessari per idear un projecte, cooperar i crear sinèrgies amb els mentors per crear una llavor sòlida empresarial.

Tipologia de projectes i d’emprenedors i emprenedores

El regidor de Dinamització Econòmica ha presentat les dades dels projectes que s’estan desenvolupant ara mateix a la incubadora. Una de les primeres dades que ha destacat ha estat el fet que el 42% dels projectes són liderats per estudiants o exalumnes del Campus Universitari d’Igualada UdL i de l’Escola Gaspar Camps. Marcè ha posat de manifest la sinèrgia del projecte de la incubadora amb la voluntat de crear talent i retenir-lo a la ciutat. Aquests emprenedors, ha dit Marcè, “s’han format a Igualada i ara la ciutat els dóna la oportunitat de desenvolupar la seva idea de negoci en un entorn controlat, amb formació i conjuntament amb d’altres professionals que s’inicien en el món de l’empresa”.

Marcè també ha destacat que el 45% de projectes són d’Igualada i el 55% restant és de la comarca de l’Anoia. El 55% dels projectes estan formats per un sol emprenedor o emprenedora i el 45% per un grup d’emprenedors.

Entre les activitats econòmiques d’aquests projectes s’hi troben la fabricació de màquines i material elèctric, activitats informàtiques, activitats recreatives, culturals i esportives i activitats associades al sector turístic, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

*