Inici Societat La igualadina Tijana Postic, Premi internacional de Catalunya, rebuda al Parlament per...

La igualadina Tijana Postic, Premi internacional de Catalunya, rebuda al Parlament per la vicepresidenta Alba Vergés

COMPARTIR

La Vicepresidenta Primera del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, ha rebut a la cap d’infermeria de l’Hospital d’Igualada, Tijana Postic, qui ha estat guardonada recentment amb el Premi Internacional de Catalunya. Aquest guardó enguany reconeix el paper de les dones migrants durant la pandèmia. Postic va arribar a Igualada amb només deu anys, fugint de la guerra de Bòsnia a l’any 1992, i va estudiar infermeria convertint-se en la cap d’aquesta disciplina a l’Hospital d’Igualada. Quan va esclatar la pandèmia, va ser una de les encarregades d’organitzar la resposta sanitària a l’Hospital.

Alba Vergés n’ha destacat “la vàlua personal així com el seu esforç i bona feina especialment durant la pandèmia” i va agrair-li “que com tot el personal sanitari del país, es van bolcar per tal de combatre una situació sanitària i social molt complexa” per això assegura que “celebro moltíssim que la Generalitat hagi decidit atorgar-li aquest reconeixement, el Premi internacional de Catalunya, que no només posa en valor la feina feta sinó també destaca la trajectòria personal i professional de Postic, un exemple d’èxit d’un país d’acollida”. En aquest sentit Vergés va apuntar que “quan el nostre país dóna oportunitats a les persones nouvingudes i som terra d’acollida, tothom hi guanya”.

A la rebuda al Parlament també hi va assistir el Coordinador de Creu Roja Catalunya, Enric Morist, qui va ser un dels artífexs que va fer possible l’arribada de Postic al país així com també de diversos refugiats que fugien de la guerra dels Balcans. Morist també va destacar el paper de Postic i es va mostrar “molt content” que la igualadina hagués rebut aquest reconeixement.

FER UN COMENTARI

*