Inici Destacats Igualada viu uns Tres Tombs simbòlics amb la mirada posada al seu...

Igualada viu uns Tres Tombs simbòlics amb la mirada posada al seu 200 aniversari

COMPARTIR

Dissabte passat el tradicional dispar de morterets i el repic de campanes, anunciaven el tret de sortida al 199è aniversari de les festes gremials organitzades per l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada. Les dues banderes gremials van presidir el balcó de l’Ajuntament d’Igualada.

L’endemà, diumenge 17 de gener i a la basílica de Santa Maria va tenir lloc el solemne ofici en honor a sant Antoni Abat, l’aforament del qual va ser limitat i es va celebrar amb totes les mesures sanitàries actuals. L’ofici fou concelebrat per mossèn Francesc Xavier Bisbal i predicat per mossèn Eduard Flores i va incloure com sempre la típica benedicció dels panets. També es va comptar amb la participació del cor Exaudio que va omplir el ritual amb els seus cants i amb la interpretació dels Goigs de Sant Antoni acompanyats de l’orgue.

Fotos: Manel Marimon i Gomis

Seguidament, dins de la basílica i de forma simbòlica, es van onejar les banderes al so de la Patera i la colla del Ball de Bastons d’Igualada va fer ofrena amb alguns dels seus balls.

I per últim, es van realitzar uns “Tres tombs” també simbòlics acompanyats del Valset interpretat amb orgue, flabiol i tamborí, amb la tradicional benedicció al tercer tomb. La modesta comitiva encapçalada pel Fanal, anava seguida de la imatge de Sant Antoni, la bandera gran i la bandera petita.

En un format sense cap animal per primer cop en la història de l’entitat, respectuós i reduït, la Festa suma així un any més, i afronta amb entusiasme i il·lusió els seus propers dos-cents anys de celebració ininterrompuda.

Des de l’Antic Gremi de Traginers volen fer un agraïment a l’Ajuntament d’Igualada, a la parròquia de Santa Maria per la seva dedicació en l’acte i pel fet d’obrir-nos les portes, així com agrair la tasca dels mitjans de comunicació, la implicació de les entitats i de totes les persones col·laboradores.

El següent acte organitzat pel Gremi i previst pel dissabte 30 de gener al Teatre Municipal l’Ateneu, amb la presentació del conte «Us sumeu a la festa?» i el concert Música de pel·lícules amenitzat per la Banda de Música d’Igualada, queda ajornat fins a proper avís.

Es manté la 16a edició del Concurs de Dibuix Infantil dirigit a les escoles de la ciutat, i el 41è Concurs de Fotografia organitzat amb l’AFI, obert a tothom que ho desitgi.

2 COMENTARIS

    • Y no dices nada, sobre la aglomeracion de personas y la posible transmision del virus?
      Tu que eres tanto de denunciar estas cosas.
      O solo te quejas de lo que hace la juventud?

FER UN COMENTARI

*