Inici Societat Igualada ultima l’hospital de campanya amb la previsió del «punt de tensió...

Igualada ultima l’hospital de campanya amb la previsió del «punt de tensió més alt» de casos de coronavirus

COMPARTIR

Igualada ultima les preparacions de l’hospital de campanya del polígon de Les Comes amb la previsió que aquesta setmana que ve s’arribi «al punt de tensió més alt» de casos de coronavirus. Així ho ha assegurat l’alcalde, Marc Castells, qui ha afegit que la pròxima setmana «serà clau i, malgrat que les dades seran dolentes, també serà l’inici de poder començar a veure la llum». Dissabte van arribar 90 llits provinents d’hotels de Barcelona que serviran per atendre pacients lleus i que ja estan disposats a la pista de bàsquet de l’equipament. També s’està adequant la zona dels vestuaris per tal de fer-hi les dutxes i es desinfectarà tot l’equipament que, en un principi, tindrà capacitat per a unes 90 persones ampliable fins a 150. La previsió és que l’equipament estigui llest a partir d’aquest dilluns dilluns.

L’alcalde ha subratllat que la voluntat del consistori és no haver d’usar mai aquest equipament, però ha afegit que tenen la responsabilitat de tenir-lo a punt per, si fes falta, poder atendre la ciutadania «amb dignitat i eficiència».

Castells ha recordat que la zona segueix en un moment molt complicat, i ha afegit que la propera setmana probablement es viurà «el punt de tensió més gran». Per això, ha dit, es necessitarà, «més que mai», rebre tot el material necessari per a l’hospital, les residències i els Centres d’Atenció Primària.

L’alcalde ha reiterat la petició de testos ràpids per poder diagnosticar a la població de la Conca d’Òdena. «Ja no ens valen excuses. Portem 16 dies de confinament, som l’única zona confinada de l’Estat, amb una taxa de mortalitat 10 vegades més alta que la resta de Catalunya», ha recordat.

Per altra banda, des del consistori també s’ha fet una crida a la ciutadania per descarregar l’aplicació del Departament de Salut ‘Stop Covid 19’ i realitzar el qüestionari per tal de poder elaborar un mapa de calor de la situació a la Conca d’Òdena.

Estefania Escolà / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*