Inici Política Igualada recorda el President Companys en el 76è aniversari de la seva...

Igualada recorda el President Companys en el 76è aniversari de la seva mort

COMPARTIR

[Img #32643]L’Ajuntament d’Igualada ha celebrat aquest dissabte, 15 d’octubre, el tradicional homenatge institucional en memòria del president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, quan es compleixen 76 anys del seu afusellament al fossat de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc, a Barcelona. Regidors dels grups municipals de CiU, ERC, Socialistes d’Igualada i Decidim Igualada, amb representants de sindicats i entitats locals, han portat diferents corones de flors al monòlit que l’any 1998 es va inaugurar a la zona nord de la ciutat per recordar la figura del president. L’acte ha [Img #32644]finalitzat amb la lectura d’un discurs institucional i amb els regidors del consistori i el públic que hi ha assistit entonant l’Himne Nacional de Catalunya Els Segadors.

El Casal Popular d’Igualada havia celebrat, a les 6 del matí, el seu homenatge al president Companys. L’acte ha comptat amb lectures, salves d’honor i esmorzar per als assistents.

També a primera hora del matí, ERC Capellades ha impulsat el dispar de salves en honor de Companys. A les 7 de la tarda comença l’acte institucional i l’ofrena floral que enguany seguirà fent-se davant el monument que va impulsar l’Ajuntament de Capellades en el carrer que porta el seu nom. L’acte comptarà amb la participació de Roger Heredia, impulsor del Banc de l’ADN de familiars desapareguts a la Guerra Civil, qui farà una breu descripció de l’entitat i la tasca que s’hi està duent a terme.

Aquest any també es farà un homenatge teatral amb “Els darrers dies de la Catalunya Republicana”, a càrrec de la companyia Terra Teatre. Basat en el text del mateix nom d’Antoni Rovira Virgili, reprodueix l’èxode català en els dies de l’ocupació franquista de Catalunya. L’obra començarà a les 20:15, al Teatre La Lliga, amb entrada lliure.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*