Inici Destacats Igualada es prepara per celebrar la festa i processó del Corpus

Igualada es prepara per celebrar la festa i processó del Corpus

COMPARTIR

Aquests dies se celebra, amb diferents actes litúrgics i populars arreu de Catalunya, la festivitat de Corpus Christi, que dins del calendari cristià tradicionalment posa l’accent en l’exaltació del sagrament de l’Eucaristia. Dins dels actes religiosos a Igualada destaca la celebració de la processó pels carrers del Poble Sec.

Actes religiosos

Dijous dia 30, a les 7 de la tarda, Missa Solemne de Corpus a l’església del Roser.

Diumenge, dia 2, a la parròquia de la Sagrada Família, a partir de les 9 del matí estan convocats els feligresos i els veïns per tal de confeccionar les catifes de flors per al pas de la processó. Es fa una crida a la participació a tothom qui vulgui col·laborar en les tasques de decoració. Hi haurà un esmorzar per tothom.

A les 7 de la tarda se celebrarà l’Ofici Solemne i concelebrat. La part musical anirà a càrrec de la Schola Cantorum d’Igualada..

La processó, al vespre

Acabada la missa dominical, cap a 3/4 de 8 del vespre, sortirà de la Sagrada Família la Processó d’homenatge l’Eucaristia. El Santíssim Sagrament, en la Custòdia, serà portat sota tàlem. Acompanyarà la banda de música del Corpus Christi. Hi participaran nens que han fet la Primera Comunió enguany, i es fa una crida a tots els infants igualadins –que també l’hagin fet aquests dies– que hi participin, amb els seus vestits propis. Recorrerà els següents carrers: carretera de Manresa-c/sant Magí-c/del Rei Ferran d’Antequera-carretera de Manresa.  Al llarg del recorregut, que quedarà tallat al trànsit, s’han previst uns quants altars, preparats per diverses entitats, des d’on s’impartirà la benedicció. S’acaba en el monumental altar parroquial, amb una reproducció de la Imatge del Sant Crist d’Igualada, a la placeta al voltant de l’església, on hi haurà les vistoses catifes de flors.

Càritas demana ajuda en aquesta diada

Les col·lectes que es realitzaran aquest diumenge en motiu de la festivitat de Corpus Christi, a totes les parròquies i esglésies, es dedicaran a Càritas, ja que és la postulació del «Dia de la Caritat». Amb el lema «Allà on ens necessites. Obrim camí a l’esperança» es fa una crida a la solidaritat de tothom, especialment davant la situació de cronificació de la pobresa que es viu a la ciutat i comarca.

El bisbe Romà, en la presentació de la memòria de Càritas diocesana d’enguany, recorda que «no és pas objectiu de Càritas que s’allargui la situació de precarietat d’individus i famílies, sinó ajudar cadascú perquè pugui reeixir en la seva vida, sobretot aprenent un ofici i trobant una feina digna i remunerada justament. Tanmateix, constatem amb dolor que les famílies amb fills, especialment les monoparentals, continuen tenint més risc de vulnerabilitat i exclusió. S’ha de denunciar l’insuficient suport a la paternitat i maternitat. En una societat que viu un «hivern demogràfic» costa d’entendre aquesta mancança d’ajut. Hem vist també com el nombre de gent autòctona atesa ha augmentat i que el percentatge de persones que necessiten auxili per a les necessitats bàsiques, malgrat tenir un treball, és superior al de l’any anterior. La precarietat en el tema de l’habitatge és manté i s’observa un increment de persones en situació administrativa irregular».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*