Inici Blocs Igualada, posa’t guapa (per a alguns)!

Igualada, posa’t guapa (per a alguns)!

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha iniciat les obres de reforma de la Plaça dels Traginers, amb la voluntat de fer “més amable i acollidor aquest indret simbòlic de la ciutat”, segons el consistori. La “millora” de la futura plaça es podrà apreciar en el fet que serà més accessible i tindrà més espai per les persones, ja que s’eliminarà la circulació en rotonda ampliant l’illa central de vianants fins a tocar de la façana del Museu dels Traginers, així com es millorarà la seva estètica respectant l’arbrat existent, reordenant el trànsit i els aparcaments i es milloraran les voreres d’alguns carrers adjacents, com la Travessia dels Traginers. Una nova fita per al govern de l’Ajuntament en la seva voluntat de convertir Igualada en una ciutat amable per tal de poder fer d’aquesta una ciutat comercial a cel obert.

 

Ja no és cap secret: l’Ajuntament fa tot el possible per convertir la ciutat d’Igualada en una ciutat-aparador que potenciï certs comerços. En paraules textuals de l’alcalde Marc Castells, “la ciutat d’Igualada ha de convertir-se en un centre comercial a l’aire lliure” i el nou Cinema en serà un factor primordial. Una mostra d’aquest gran centre comercial a cel obert és el REC.0 (dues vegades l’any, i només durant quatre dies, les velles fàbriques i adoberies es converteixen en pop up stores de moda on marques de “primer nivell” hi venen els seus estocs i mostraris a preus únics), esdeveniment que succeeix al Rec i que, per tant, afecta a la plaça dels Traginers. Torna a quedar en evidència que la prioritat de l’Ajuntament d’Igualada és utilitzar els recursos de la ciutat (amb els seus ciutadans inclosos) per posar Igualada maca per a alguns, però que per inconsciència o per malicia deixa de banda a una gran part de la ciutadania: aquests grans esdeveniments afecten només al centre de la ciutat però, i la resta de comerços i serveis? I la resta d’igualadins i igualadines?

 

[Img #29863]Si ens donem una volta per la ciutat d’Igualada, podem observar que hi ha moltes zones urbanes a reparar o millorar. D’entrada, en podria senyalar dues (tot i que els veïns i veïnes d’Igualada saben que n’hi ha moltes més), com per exemple el deteriorament i abandonament de la Plaça de Montserrat del Barri Montserrat per part de consistori (foto superior), o el pas de vianants de l’escola Dolors Martí i Badia (foto inferior), entrada i sortida d’Igualada i on no hi ha ni tan [Img #29864]sols un policia per regular aquest pas freqüentat diàriament per nenes i nens. Però clar, també hem d’apreciar que aquestes dues zones ni potencien el comerç central de la ciutat (o dels amiguets del govern d’Igualada) ni serveixen per posar Igualada maca, a diferència d’altres zones o edificis com ara el Cluster de la pell a l’Adoberia Vella, on els impostos dels igualadins mantenen l’edifici per fer les exposicions de la producció de la pell igualadina, o la plaça dels Traginers amb el Rec.0.

 

Per això jo em pregunto quina és la prioritat del govern d’Igualada, totes les persones o només algunes? Què és més prioritari arreglar, una plaça per posar maca Igualada i afavorir els esdeveniments com el Rec.0 o zones de pas i d’esbarjo perilloses? No pot ser que el govern de l’Ajuntament se n’estigui aprofitant dels impostos de tots els ciutadans per millorar només les condicions d’uns quants? Ha de ser la ciutat amable per a algunes empreses o per a tots i totes les igualadines que la vivim? No serà que el projecte del cinema acabarà servint a l’equip de govern de l’Ajuntament d’Igualada com a màscara i excusa per poder seguir realitzant les polítiques desiguals vers la ciutadania?

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*