Inici Societat Igualada no perdrà el jutjat de violència contra les dones

Igualada no perdrà el jutjat de violència contra les dones

COMPARTIR

El Departament de Justícia ha descartat tramitar la proposta de concentració dels jutjats de violència sobre les Dones.

La proposta que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia fet al govern de l’Estat contemplaria la supressió de diversos jutjats de violència sobre la dona, que concentrarien les seves funcions en altres jutjats. La mesura hagués implicat, a les comarques centrals, que els jutjats de Berga, Igualada i Vic haguessin perdut les seves competències en violència contra la dona, que es concentrarien a Manresa.

Després de valorar la proposta, en una carta adreçada als alcaldes el Departament de Justícia de la Generalitat considera que en el cas de la violència sobre les dones “és més important la proximitat que una major especialització”. Per tant, Justícia considera “adequat” l’actual model d’implantació i confia que “evitarem debats sobre un fet que no es produirà”.

La Plataforma Feminista de l’Anoia, una entitat de recent creació que aplega dones del teixit social de la comarca, s’havia sumat a la denúncia del col·lectiu de dones juristes de Catalunya davant d’aquest pla, alertant que els jutjats de violència de gènere catalans han passat d’una plantilla de 467 efectius l’any 2010 a 448 l’any 2015. L’entitat anoienca alertava que, a més, la pèrdua de proximitat suposaria una dificultat afegida per a les dones que són víctimes d’aquestes agressions.

Des de l’Ajuntament d’Igualada, ahir asseguraven no tenir constància oficial que el pla tiri endavant. La regidora d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera, deia que “no hi ha cap comunicació oficial”, tot i que reconeix que havien mantingut contactes amb la conselleria de Justícia per seguir el tema de prop. Riera reivindicava que “en cap cas hi ha confirmació que Igualada perdi aquest jutjat”, com després refermaria Justícia.

El jutjat d’Igualada va rebre el 2015 141 denúncies i 169 l’any anterior.

FER UN COMENTARI

*