Inici Societat Igualada instal·la una reixa per evitar que els residus sòlids acabin al...

Igualada instal·la una reixa per evitar que els residus sòlids acabin al riu

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha instal·lat un sistema de retenció de residus sòlids per evitar que plàstics i tovalloletes puguin arribar al riu en episodis de pluges fortes. D’aquesta manera es preveu que els residus sòlids quedin retinguts mitjançant una estructura reixada que permetrà fàcilment, la retirada i quantificació dels residus retinguts.

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives ha explicat que la prova pilot d’aquest dispositiu “servirà per valorar si cal introduir millores al sistema i poder fer el desplegament per la xarxa de sobreeixidors del clavegueram de la ciutat”. D’aquesta prova pilot, també s’obtindrà la quantitat de residus que es retenen i se’n podrà fer una caracterització de la seva tipologia.

Aquest nou sistema s’ha col·locat al sobreeixidor d’aigües residuals que hi ha a la ronda del Rec prop del Tanatori, ha estat dissenyat per tècnics de l’ajuntament i la fabricació i instal·lació de l’estructura reixada han anat a càrrec de la Brigada Municipal.

El regidor de sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que aquesta actuació està gestionada i finançada exclusivament per l’Ajuntament i ha assegurat que “el riu es una prioritat pel govern d’Igualada i exigim que també ho ho sigui per la Generalitat”. Vives ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua més recursos pel bon manteniment del riu i que actuï contundentment davant de les tovalloletes d’un sol us que cal indicar que no son biodegradables

Aquesta actuació s’inclou en el conjunt de millores que el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada està desenvolupant per tal de protegir el riu Anoia. Un altre exemple és el projecte de recerca participativa “Llegim el Riu”, que s’ha dut a terme recentment amb la col·laboració voluntària de veïns i veïnes i, a través del qual, es van identificar diferents problemàtiques relacionades amb les deixalles al riu, una d’elles era precisament la presència de tovalloletes, entre altres residus. En el marc d’aquest projecte, una de les propostes de millores que van sorgir, va ser la instal·lació d’aquestes estructures de retenció.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha engegat també una campanya per les xarxes socials per tal de sensibilitzar a la ciutadania de la problemàtica que suposa pel medi ambient tirar tovalloletes al vàter.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*