Inici Destacats Igualada impulsa un programa per a fomentar la Responsabilitat Social de les...

Igualada impulsa un programa per a fomentar la Responsabilitat Social de les empreses

COMPARTIR

Aquest mes de gener s’ha iniciat el programa “Talent i Territori” promogut pel Departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada per a fomentar la Responsabilitat Social de les empreses d’Igualada.

En aquesta primera edició del projecte, hi participen 5 empreses vinculades a activitats ben diferents, que a través de quatre seminaris grupals i consultories individualitzades assentaran les bases o milloraran en el seu pla d’acció i bones pràctiques en RSE.

En els seminaris grupals, es treballarà conceptes més genèrics per a tothom, com la responsabilitat ètica, la integració de pràctiques sostenibles, la reducció de l’empremta ambiental, la promoció de la diversitat i inclusió, entre altres. També es compartiran les millors pràctiques, incentivant la inspiració i l’aprenentatge mutu entre les empreses participants. Les consultories individualitzades proporcionaran orientació personalitzada, permetent a cada empresa adaptar les bones pràctiques d’RSE al seu context específic.

El programa “Talent i Territori” busca establir les bases per al progrés d’una ciutat socialment responsable, amb empreses i organitzacions compromeses amb la gestió econòmica, social i ambiental. L’objectiu final és augmentar el nombre d’empreses d’Igualada i la comarca amb un compromís fort en RSE, vinculant-ho a la marca de territori. Aquesta iniciativa no només facilitarà la retenció de talent a la zona, sinó que també servirà com a motivació addicional per a les empreses.

Les empreses participants són: Forn de pa i pastes Jaume i Vicenç, empresa elaboradora de pa i brioxeria dolça i salada. Tenen punts de venda, 6 fleques i cafeteries. Lacelier Europe S.A , empresa que es dedica al disseny i comercialització de llenceria i moda de bany a través de 6 marques emblemàtiques. Joieria Trias, empresa de caràcter familiar amb més de 50 anys d’experiència al món de la joieria i rellotgeria. Distribucions Poch, majoristes de begudes, alimentació i altres productes, per a hostaleria, restauració, comerç, i a domicili. Gavipunt S.L, empresa familiar amb més de 50 anys de trajectòria especialitzada en teixir i confeccionar gènere de punt amb tricotoses rectilínies.

En l’obertura del programa, hi ha participat Curtidos Badia, aportant la seva experiència en programes d’implementació de l’RS a l’empresa. També, el regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcè, qui ha destacat la importància d’aquest projecte com a catalitzador per a la transformació de la cultura empresarial local, afegint que l’aposta per l’RSE no només és un acte de responsabilitat, sinó també una oportunitat per a la consolidació i l’èxit empresarial a llarg termini.

El programa està subvencionat per la Diputació de Barcelona i cofinançat per l’Ajuntament d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*