Inici Societat Igualada estrena dos aparcaments per a bicicletes

Igualada estrena dos aparcaments per a bicicletes

COMPARTIR

Igualada ha celebrat el Dia Mundial Sense Cotxe amb la inauguració de dos bicihangars: una infraestructura per poder aparcar a la via pública de manera segura i sota cobert les bicicletes i patinets. Un bici hangar es pot trobar al carrer Santa Caterina (cantonada amb carrer Aurora) i l’altre a l’estació de trens (davant de la font).

La infraestructura té una capacitat per a sis bicicletes i ocupa menys que una plaça d’aparcament de cotxe, queda completament tancada i a través d’una aplicació, l’usuari pot gestionar el servei; fer una reserva de l’espai, fer el pagament, obrir i tancar.

D’altra banda, cal destacar que el bicihangar és completament sostenible, funciona amb energia solar. El preu del servei és simbòlic per aconseguir la rotació de bicicletes i evitar que se’n faci un ús de garatge permanent.

L’acte d’inauguració ha anat a càrrec del regidor de Mobilitat, Miquel Vives i d’Enric Vidal de l’empresa igualadina Trevi Tallers Mecànics creadora de la infraestructura de tots els hangars gestionats des de l’aplicació “Don Cicleto”. L’acte de presentació ha tingut lloc al bicihangar del carrer Santa Caterina on s’ha fet una demostració del funcionament de la infraestructura i de l’aplicació mòbil que gestiona el servei. Aquesta actuació és fruit del consens per un acord de pressupostos del Govern amb Igualada Som-hi.

Miquel Vives ha explicat que “els bicihangars són una molt bona solució davant la manca d’espai en els habitatges o en els llocs de treball i la percepció d’inseguretat a l’hora d’aparcar”. En aquest cas els nous bicihangars permeten aparcar amb seguretat sis bicicletes en el mateix espai que ocupa un cotxe .

A més a més, Vives ha destacat que la posada en marxa “coincideix amb el Dia Mundial Sense Cotxe i forma part d’una bateria d’accions que des del Departament de Mobilitat s’estan duent a terme com és el cas dels aparcaments per a bicicletes i patinets als pàrquings de la Plaça de la Creu i de l’Hospital que s’han estrenat recentment”.

Enric Vidal de Trevi Tallers Mecànics, ha fet una demostració del funcionament de la infraestructura i de l’aplicació “Don Cicleto” que gestiona l’aparcament i es pot descarregar a través d’un codi QR que hi ha a l’exterior del bicihangar. Vidal ha explicat que “aquesta nova instal·lació que permet crear una xarxa d’aparcaments segurs, a la vegada que impulsa una mobilitat sostenible, segura i connectada que ajuda a la descarbonització de les ciutats. És una solució que ajuda a transformar les ciutats a través del foment de l’ús de la bicicleta”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*