Inici Societat Igualada celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb l’estrena d’aparcaments soterrats...

Igualada celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb l’estrena d’aparcaments soterrats per a bicis i patinets

COMPARTIR

Igualada celebrarà la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible – del 16 al 22 de setembre- amb l’estrena d’aparcaments soterrats per a bicicletes i patinets al pàrquing de la plaça de la Creu (PARKIA) i al pàrquing de l’Hospital (SIMA). Es tracta d’unes zones específiques on el ciutadà pot deixar el seu patinet o bicicleta lligat a un cadenat en un espai cobert i vigilat. Aquest servei és totalment gratuït. Concretament, al pàrquing de la plaça de la Creu s’han habilitat 12 places per a bicicletes i 10 per a patinets i al pàrquing de l’Hospital es poden trobar 14 places per a bicicletes i 5 per a patinets. El regidor de Mobilitat i Sostenibilitat, Miquel Vives, explica que “aquests aparcaments permeten aparcaments de hores o dies en un lloc cobert, el que fa que usuaris hi deixin la seva bicicleta de forma més segura. En pocs dies de funcionament ja hi veiem rotació de usuaris i models elèctrics aparcats. El futur passa per la bicicleta elèctrica i projectes com aquest en son un bon ajut i incentiu ”

Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, el bus urbà d’Igualada serà gratuït durant el divendres 16. La mesura afectarà, també, als autobusos interurbans de la Conca d’Òdena.

Amb aquestes iniciatives, l’Ajuntament fa difusió dels bons hàbits en la mobilitat i en la salut. I planteja als ciutadans la possibilitat de fer els seus recorreguts usuals substituint el cotxe privat per les caminades, els desplaçaments en bicicleta o bé la utilització del transport públic. Vives indica que «Continuem amb la nostra política de mobilitat de pacificació i convivència que dona bon resultat. Reduïm velocitats i millorem la seguretat viaria de la ciutat i millorem la xarxa de busos. Els carrers de la nostra ciutat han de ser segurs i transitables per tothom. “

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible té l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. La Setmana del 2022 porta per lema «Combina i mou-te!» que posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*