Inici Cultura Igualada celebra el cinquantenari del pubillatge de la sardana

Igualada celebra el cinquantenari del pubillatge de la sardana

COMPARTIR

Com a preàmbul de la festa d’aquest diumenge dia 21 d’abril, aquest dimarts dia 16, al vestíbul de l’Ajuntament d’Igualada, amb la presència de l’Alcalde, Marc Castells i varis regidors del seu consistori, s’ha inaugurat una retrospectiva de fotogra-fies dedicades al món sardanista i a l’Agrupació Sardanista d’Igualada, esperem que mentre duri l’exposició passi molta gent, ja que de veritat, val la pena visitar-la; i així arribem al diumenge 21 d’abril, quan Igualada es tornarà a vestir de gala, per tal de memorar el cinquantenari del pubillatge celebrat també un diumenge, el 21 d’abril de 1974; han passat 50 anys d’aquella gran efemèride, però encara és recordada per molts igualadins i igualadines.

Començarem l’acte a les 11:00 h. amb un recordatori dels actes celebrats ara fa 50 anys a càrrec de Lluís Pont i Torras per passar a fer una ofrena floral al monument, a continuació, a les 11:30 h., començarà la ballada de sardanes, amenitzada per la cobla Reus Jove; comprovareu que la majoria de les peces estan dedicades a les colles d’a-quell temps, hi haurà, com no podia faltar, una estrena dedicada al cinquantenari, es-crita per Ferran Carballido, titulada: Igualada, pubillatge d’or. El compositor estarà en-tre nosaltres en el moment de l’estrena.

Ens han confirmat que hi haurà una gran afluència de balladors i balladores d’ara fa 50 anys. Serà un acte molt emotiu perquè segur que es retrobaran vells amics i amigues que igual fa molts anys que no es veuen.

A continuació passarem al restaurant Scorpia, a on es servirà el dinar de germànor. Per acabar l’acte, i si ho podem aconseguir passarem la pel·lícula del pubillatge, no ho assegurem ja que la pel·lícula no te gaire qualitat d’imatge i menys de so.

I com a cirereta final dir, que el dia de Sant Jordi, també tindrem ballada de sardanes, aquesta vegada serà a la Pl. de Cal Font, a les 18:30 h., tindrem entre nosaltres La Bellpuig Cobla, dirigida per Concepció Ramió.

Agrupació Sardanista d’Igualada

Jbacardit50@hotmail.com

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*