Inici Societat Igualada acull dissabte la segona jornada gastronòmica de les plantes oblidades

Igualada acull dissabte la segona jornada gastronòmica de les plantes oblidades

COMPARTIR

Amb les inscripcions obertes des de ja fa uns dies, la 2a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades presenta ara el programa d’actes. L’activitat es durà a terme el proper 25 de març durant tot el dia a Igualada.

Es tracta d’un esdeveniment de referència tant a nivell català com estatal en que les plantes anomenades popularment “males herbes” i les varietats agrícoles tradicionals en desús són les protagonistes. L’activitat està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Generalitat de Catalunya.

plantes oblidadesL’objectiu de la Jornada és donar veu als coneixements tradicionals de la vegetació i demostrar que en aquest patrimoni col·lectiu s’hi troben les bases per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals.

El programa de la Jornada duplica de llarg les activitats realitzades a la primera edició i reuneix els principals referents del sector, alguns vinguts fins i tot de la resta de l’estat. S’hi combinen tot tipus d’activitats, on els visitants podran descobrir des de diferents perspectives quins són els usos alimentaris d’aquestes espècies oblidades.

plantes oblidades 1Tindran lloc 10 sessions de tasts de productes elaborats amb plantes silvestres i varietats tradicionals, 10 xerrades tècniques on formar-se sobre la temàtica, 28 presentacions de projectes on descobrir què es fa actualment amb aquestes espècies, una fira + tastafira de productes silvestres i varietats tradicionals amb més de 50 parades, 16 tallers per experimentar, un dinar silvestre deliciós, una sortida etnobotànica per conèixer de prop aquestes plantes, un espai on aprendre directament del avis, exposicions de plantes i llavors, activitats de descoberta, diferents restaurants on degustar plats silvestres, una trobada sectorial, i cinc demostracions i degustacions de cuina. Activitats, totes elles, que no deixaran indiferent a ningú.

Tota la informació i el programa detallat d’aquesta Jornada està disponible a la pàgina web www.eixarcolant.cat, on es poden realitzar les inscripcions per aquelles activitats que ho requereixin. Alhora, hi ha un perfil obert a les xarxes socials amb el nom d’Eixarcolant.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*