Inici Societat Igualada acull dissabte la 7a edició de la First Lego League

Igualada acull dissabte la 7a edició de la First Lego League

COMPARTIR

El proper 2 de març torna la First Lego League al Campus Universitari Igualada-UdL. Serà la setena edició d’aquesta competició educativa i formativa de robòtica a Igualada, on més de 20 equips d’escoles i instituts de Catalunya participaran dels diferents reptes que es plantegen als joves d’entre 10 i 16 anys.

Patrícia Illa, regidora d’Infància, ha posat en valor aquesta competició que ha emmarcat com un projecte més dins la voluntat del govern de fomentar les vocacions STEM (ciència, tecnologia, matemàtiques i enginyeria) entre els més joves, especialment entre les noies. Illa ha explicat que “sabem que a través del joc es poden desenvolupar eines tant importants per a la formació dels infants i joves com la programació, el pensament crític o la resolució de problemes. De fet, l’objectiu del programa és oferir al participant un entorn de treball motivador que impulsi l’interès per descobrir i per experimentar altres formes d’aprenentatge donant valor a la ciència i la tecnologia com a eines indispensables”. Per acabar, Illa ha animat als joves a descobrir aquest certamen i a participar-hi amb l’escola com un repte per resoldre en equip per descobrir la ciència.

Els reptes que la competició planteja a l’equip són diversos: dissenyar i construir un robot capaç de resoldre diverses missions en una taula. desenvolupar un Projecte d’Innovació que identifiqui i resolgui un problema del món real dins la temàtica del desafiament anual

En aquest sentit, el paper de la universitat ha estat clau en aquesta fita, gràcies a l’aposta pels estudis de l’àmbit de les enginyeries i tecnologia del campus d’Igualada de la UdL. Sergio Sayago, responsable de la competició de la UdL s’ha mostrat molt satisfet amb l’evolució de la competició aquests anys. Per la cita d’enguany s’han ocupat totes les places de grups participants amb una alta participació d’Igualada i la comarca amb 5 grups d’Igualada, 1 d’Òdena i altres de Badalona, Sant Feliu, Sant Sadurní d’Anoia o Abrera.

La lliga de Lego és una de les múltiples iniciatives que ha fet que l’Ajuntament d’Igualada lideri un projecte europeu junt amb d’altres nou partners per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els infants i joves, per augmentar l’estudi i l’ocupació de noies en àmbits laborals cada cop més demandats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*