Inici Destacats Igualada acollirà la Trobada Nacional dels Tres Tombs

Igualada acollirà la Trobada Nacional dels Tres Tombs

COMPARTIR

El proper diumenge 8 de maig, Igualada acollirà la Trobada Nacional dels Tres Tombs, que sempre es celebra en una població diferent del territori català i posa punt i final a la temporada traginera.

La Federació Catalana dels Tres Tombs, que aquest any celebra el seu 25è aniversari, organitza anualment la Trobada i enguany, ho fa colze a colze amb l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, que amb la cloenda de la temporada dels Tres Tombs a la seva ciutat, continua festejant i fent més lluïda la celebració del seu bicentenari.

La Federació Catalana dels Tres Tombs actualment compta amb 95 poblacions federades, i Igualada n’és una d’elles. Alhora, també és una de les localitats que va impulsar aquesta Federació, juntament amb poblacions veïnes com per exemple Vilanova i la Geltrú, ara farà vint-i-cinc anys.

El tret de sortida de la Trobada serà a les 11:30h a l’avinguda Catalunya (Parc Central), on prèviament es realitzarà la concentració i un esmorzar per a tots els participants, provinents de més de 40 poblacions diferents.

La desfilada de carros carregats amb diferents càrregues i amb les banderes representatives de cada població, omplirà els carrers d’Igualada realitzant un recorregut diferent a l’habitual respecte eldels Tres Tombs igualadins que es celebren durant el gener.

El recorregut serà d’un sol tomb, que s’iniciarà i finalitzarà al mateix punt: avinguda Catalunya, avinguda Pau Casals, Passeig Verdaguer, c/ Trobadiners, crtra. Manresa, avinguda Barcelona, c/ Sant Josep, avinguda Catalunya.

Per tant, la Trobada trepitjarà la part nord i central de la ciutat, i farà un recorregut diferent per  a l’ocasió, que permet i busca precisament fer una festa diferent a la dels Tres Tombs que es celebraren al mes de gener, en què el ritual de les tres voltes al centre de la ciutat és un dels elements indispensables per mantenir la tradició.

FER UN COMENTARI

*