Inici Política ICV-EUiA rebutja el pressupost d’Igualada «per manca de sensibilitat social»

ICV-EUiA rebutja el pressupost d’Igualada «per manca de sensibilitat social»

COMPARTIR

[Img #4218]ICV-EUiA aclareix que el Pressupost 2013 “no és tan magnífic” com el govern de CiU amb ERC ha presentat a la premsa. Amb una anàlisi més exhaustiva dels números, el grup municipal assegura que en general no és que hi hagi més diners, sinó que els comptes es formulen de forma certament enganyosa per tapar les mancances de finançament de la Generalitat i les retallades en serveis socials, ensenyament o ocupació.

Per la regidora d’ ICV-EUiA, Montserrat Mateu, és un pressupost “amb poca sensibilitat social perquè no garanteix l’accés de tothom als serveis públics municipals”. Davant d’això i d’un escenari pressupostari tan delicat, considera que “és el moment de veritat per pensar en la tarifació social”. És a dir, d’establir i aplicar un sistema de preus públics diferents segons els trams de renda que defensi l’accés a aquests serveis per a aquells que no se’ls puguin pagar.

En matèria d’Ensenyament i Universitat, ICV-EUiA denuncia que en el Pressupost del 2013 baixa l’aportació per escoles bressol, escoles de primària i el programa AIRE d’activitats i recursos educatius. En canvi, el govern presenta un increment conjunt del 28%, degut a dues partides que van destinades al nou edifici universitari i a compensar la retallada de la Generalitat per l’Escola de Música.

Montserrat Mateu celebra que l’Ajuntament assumeixi la irresponsabilitat de la Generalitat i que aposti per un ensenyament musical de qualitat, però no sense lamentar que “els diners de més que hem de posar es podrien dedicar a altres prioritats com són necessitats tan bàsiques d’alimentació i habitatge per algunes famílies a casa nostra”.

La partida de beques tampoc no queda massa clara per als ecosocialistes. En aquest sentit, ICV-EUiA torna a insistir en la necessitat de convocar beques per llibres de text i escoles bressol, i ajuts de menjador a favor de les famílies d’escolars més necessitades.

El mateix passa amb la regidoria d’Acció Social i Promoció Personal. Mateu retreu que s’ha fet “molt soroll i poques nous”. Aquí s’ha anunciat un victoriós increment del 2,5%, però “si es treu la partida per atenció a la infància que abans estava a Joventut l’increment resulta irrisori”.

A Dinamització Econòmica l’increment és de gairebé un 25%. Es deu principalment al projecte del 4D health, “molt positiu, però no suficient per atacar la taxa d’atur local”. Sí que CiU i ERC “parlen molt del Pacte Social”, però no els recursos que s’hi destinen, i que des de la òptica d’ICV-EUiA “haurien de créixer amb la proporció que ho fan les necessitats d’aquesta època de crisi que vivim”.

Per altra banda, la regidora d’ICV-EUiA lamenta la manca de fermesa de l’Ajuntament per fer que la Generalitat mantingués el pressupost de La Mostra de Teatre Infantil i Juvenil i la retallada que ha patit la regidoria de Cooperació i Solidaritat, amb una baixada del 22%.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*