Inici Societat Els Hostalets de Pierola vol optimitzar l’enllumenat públic fent servir leds

Els Hostalets de Pierola vol optimitzar l’enllumenat públic fent servir leds

COMPARTIR

El diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, va lliurar l’estudi i projecte per a l’optimització de l’enllumenat públic al nucli urbà dels Hostalets de Pierola a l’alcalde Daniel Vendrell.

Aquest projecte s’ha redactat a petició de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola a la Diputació de Barcelona en el marc del suport tècnic que DIBA ofereix als ajuntaments. El treball desenvolupat permet conèixer el consum d’energia actual de l’enllumenat públic del municipi, a fi de determinar i quantificar les actuacions d’estalvi energètic i de millora de l’eficiència energètica, encaminades a la substitució de les llumeneres existents per LEDs.

El canvi afecta a més de 800 llumeneres i comportarà un estalvi anual de prop de 39.000 euros, una reducció del 78% respecte dels costos actuals. A més, s’estalviaran 210.000 kWh anualment i es reduiran en un 75% les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle que contribueixen a l’escalfament global.

Aquesta actuació s’enmarca dins del programa d’eficiència energètica que es va iniciar a finals de l’any 2015. Fins al moment ja s’ha instal·lat la caldera d’estella forestal a la llar d’infants i l’escola Renaixença, la caldera de biomassa als vestuaris del poliesportiu i s’ha fet el canvi de les lluminàries microled a la urbanització de Serra Alta.  Amb aquestes actuacions es pretén obtenir uns estalvis de 50.000€ anuals.

FER UN COMENTARI

*