Inici Societat Els Hostalets de Pierola recorda l’antiga Cooperativa

Els Hostalets de Pierola recorda l’antiga Cooperativa

COMPARTIR

El passat 14 d’abril va tenir lloc la primera passa per celebrar el centenari de la creació de la Cooperativa Agrícola, un dels símbols hostaletencs del segle XX ja desaparegut, en un acte senzill i emotiu protagonitzat per familiars dels seus fundadors que van fer el descobriment d’una placa commemorativa.

Fills i nets de fundadors de la Cooperativa Agrícola van destapar la placa que recorda totes les persones que van tirar endavant o van formar part de la vida d’un edifici emblemàtic. La Cooperativa va començar com un espai de consum pels agricultors i distribució dels seus productes però, mica en mica, es va convertir en la seu d’uns socis identificats amb valors progressistes i republicans.

L’edifici de la Cooperativa Agrícola va tenir els seus anys d’esplendor els anys 20 i 30 del segle passat però va ser clausurat amb l’entrada del franquisme i, finalment, enderrocat el 1977. En aquest acte també s’hi podia llegir un resum històric en un plafó que es fixarà en una de les parets del jardinet que queda sota del carrer Cooperativa, just a la sortida del municipi.

Coincidint amb l’efemèride, s’ha creat la ‘Comissió del Centenari de La Cooperativa’ per mirar de recollir la màxima documentació i sumar totes aquelles persones interessades a recuperar una part de la història dels Hostalets de Pierola. L’objectiu és acabar aquest any de celebració amb un projecte il·lustratiu com un llibre, un cicle de conferències, un recull de testimonis, una exposició o l’opció que, segons l’aportació i opinió dels veïns que s’hi sumin, s’acabi consensuant.

FER UN COMENTARI

*