Inici Cartes dels lectors Hipocresia ITV

Hipocresia ITV

COMPARTIR

Començaré aquest escrit dient que no soc d’Igualada ni hi resideixo a aquesta Ciutat, però per diversos motius vinc sovint des de fa bastant temps.

Cal dir que em van haver d’explicar que volien dir quant deien ITV (igualadins de tota la vida), no entenia massa bé per què, però al llarg del temps i les coneixences que he fet així com en diverses situacions, he anat veient o pitjor, notant per què es va posar aquest mot a certs Igualadins.

En aquest escrit no posaré cap nom, perquè veient com funciona la ciutat és millor no fer-ho, però crec que els protagonistes potser es veuran reflectits.

Fa gairebé un més, unes hores abans del maleït atemptat a les Rambles de Barcelona, vaig passejar per allà amb un bon amic Igualadí, i xerrant i gaudint del passeig es va fer l’hora de tornar a casa i al cap d’una estona de ser–hi, ens varem trucar familiars i amics esgarrifats per el succés, i per que feia ven poc havíem estat allà i ens podia haver tocat a nosaltres…

El meu amic en aquells moments de ràbia, de consternació o digueu-li com vulgueu, va fer un comentari a les xarxes socials, dient potser el que tots pensem i no diem, cosa que ell no acostuma a fer, perquè diu el que pensa en cada moment, i hi ha moments en els que costa ser reflexiu.

La meva sorpresa va ser enorme quant uns quants ITVS se li van tirar al coll titllant-lo de RACISTA, amb tota l’intenció de fer-li mal, personal i laboralment. Em vaig amoïnar per ell, però em va dir que no hi fes cas, que …“ja saps com és Igualada. Fa molts anys que hi visc i no em sorprèn segons d’on venen els comentaris, la rancúnia, la mala fe, la mala praxis professional i altres coses, son pròpies de segons quins ITVS”… Encara que algú es dediqui a la comunicació, algú altre hagi estat el pitjor regidor de la història de l’ajuntament d’Igualada.

Doncs fins i tot una tècnica de l’Ajuntament d’Igualada ho va fer i a un membre de la Corporació Municipal li va agradar!! va posar un “me gusta”, quina llàstima el que fa la rancúnia en aquesta petita ciutat.

No puc callar com vaig conèixer al meu amic. I no puc aguantar tanta hipocresia ni tanta mala fe. Aquesta persona la vaig conèixer al Pavelló de Les Comes, en un partit de bàsquet on a l’equip del seu fill, hi havia un noi de raça negra i musulmà, que de vegades el club el feia quedar (el que es diu doblar, es a dir, ajudar a l’equip del partit següent) i vaig veure com li donava un entrepà. Parlant-hi em va dir…”és que el fan quedar i a casa seva com no tenen mitjans ni ell temps per anar-hi, doncs li compro al bar un entrepà de formatge o tonyina, almenys no està en dejú. A vegades ho faig jo, i a vegades un altre pare”… Amb algú així tenen valor de dir-li RACISTA?, sincerament si haig de triar entre ell o els que li han dit racista no tinc cap mena de dubte. I per no acabar aquí, resulta que m’explica que l’any passat per Nadal va estar treballant per fer un acte solidari a benefici de Càritas, on va aconseguir que la donació fos de 9.000€, per ajudar a tots els necessitats, vinguin d’on vinguin. Amb algú que té aquests actes d’humanitat se li pot dir RACISTA?

Al meu amic li vaig donar ànims tot i que sé que té la suficient personalitat, bon fer, treball, cv i caràcter per estar per damunt d’aquestes coses i d’aquesta gent. Ell pot anar amb el cap ben alt, cosa que alguns d’aquests ciutadans haurien de canviar de vorera per no poder mirar-lo a la cara. Com a vegades em diu….”primer volen treure la pols de casa dels altres,i tenen la seva plena de merda”. Però aparentem… que “algo” queda.

RME

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*