Inici Destacats Els grups de l’oposició de la Pobla de Claramunt impulsen el primer...

Els grups de l’oposició de la Pobla de Claramunt impulsen el primer ple ciutadà

COMPARTIR

Aquest divendres 10 de març, a les 18:30, a la plaça de l’Ajuntament es celebrarà el primer Ple ciutadà de la Pobla de Claramunt. Aquesta reunió veïnal, serà la primera de les dues sessions anunciades pel 2017 com a resposta al canvi de periodicitat dels plens ordinaris, que el govern va aprovar celebrar cada tres mesos.

Els grups denuncien que la convocatòria «no ha estat lliure d’entrebancs, tics autoritaris i negatives», fins arribar al punt que els organitzadors han hagut de comunicar al departament d’interior de la Generalitat la concentració per poder exercir el dret fonamental de reunió «que negava la junta de govern de l’Ajuntament tant en els recintes municipals com en la utilització de la plaça de l’Ajuntament, la plaça de tots i totes», reivindiquen els grups.

Els regidors de Participa#volemunapoblamillor, Junts per la Pobla i ERC; el passat 3 de febrer van anunciar el seu desacord en l’aprovació de la modificació de la periodicitat de plens aprovada pels regidors de l’equip de Govern (CiU), deixant un ple de l’ajuntament cada 3 mesos, un total de 4 plens ordinaris al llarg de tot l’any. En aquesta mateixa roda de premsa es va anunciar la creació d’uns plens ciutadans per tal de contrarestar aquesta decisió, i que la primera sessió es realitzaria el divendres 10 de març.

Es va sol·licitar successivament el teatre de l’Ateneu Gumersind Bisbal, el teatre Jardí, la sala de Plens fins arribar a l’extrem de sol·licitar la plaça de l’Ajuntament rebent «continues negatives» a totes les sol·licituds per part de l’equip de govern, fins i tot a l’espai públic de la plaça de l’Ajuntament. L’oposició acusa el govern, fins i tot, d’haver programat un acte el mateix dia i mateixa hora i han acabat organitzant el ple ciutadà a 2/4 de 7 de la tarda.

L’acte consistirà en la presentació d’una moció per part de cada un dels grups politics presents a l’ajuntament, s’obrirà un període pel posicionament de la resta de grups i la participació del públic i finalitzarà cada punt amb una votació dels regidors presents. Al acabar totes les mocions proposades pels grups s’obrirà un ampli torn de paraula pels assistents. Tot finalitzant l’acte cap a 3/4 de 8 del vespre. Dels resultats d’aquest plens poden sortit reflexions i fins hi tot compromisos que es poden veure refermats per mocions o propostes als propers plens de l’Ajuntament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*