Inici Destacats Es gradua la tercera promoció que finalitza els seus estudis al nou...

Es gradua la tercera promoció que finalitza els seus estudis al nou Campus Universitari d’Igualada

COMPARTIR

Els alumnes que han finalitzat aquest curs els seus estudis dels graus d’Enginyeria Química i d’Enginyeria en Organització Industrial s’han graduat al Campus Universitari d’Igualada. És la tercera promoció que es gradua al nou edifici, de la qual en surten enguany 12 nous enginyers químics i 14 enginyers en organització industrial. Xavier Cañavate, vicerector d’ordenació acadèmica de la UPC, els va definir com » probablement, una de les generacions més preparades de la història del nostre país».

La directora de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, Anna Bacardit, va agrair la tasca als professors i els esforços dels alumnes, als que ha demanat que es continuïn formant al llarg de la seva vida i que s’impliquin amb el seu entorn. Bacardit esperava que el pas per la universitat “us hagi descobert altres maneres de fer, pensar i participar”.

La Graduació també va comptar amb el Parlament des de la Generalitat de Catalunya per part del subdirector general d’Universitats, Josep Ribas. Va demanar als graduats igualadins que retornin l’ajut que han rebut de la societat catalana “ara que sereu agents econòmics i productius” per tal de fer possible “que altres generacions puguin seguir amb la seva formació”. Ribas va recordar el “salt qualitatiu importantíssim” que va suposar el Campus d’Igualada, estrenat el 2014 i va recordar als nous enginyers que “l’entorn universitari us té les portes obertes permanentment”.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va reivindicar el nou Campus, “un equipament de primera divisió del que estem molt orgullosos” i va advertir que, igual que cal formació al llarg de la vida, “no hi ha cap futur per les ciutats que no aposten pel coneixement”. El batlle va anunciar que durant el mes de juliol l’Ajuntament d’Igualada aprovarà una modificació urbanística per fer possible la construcció d’una residència universitària al recinte de l’antic hospital, que ha d’acollir un campus universitari de l’àmbit de la salut. Igualada aspira, segons Castells, a tenir a mig termini “un miler d’estudiants universitaris i un miler d’estudiants més de màsters i postgraus”.

El padrí de la promoció, el professor Grau Baquero, va dedicar-los alguns consells. El primer, que ja s’havia expressat anteriorment, és que “us heu de formar, no teniu escapatòria” i que “tot el que aneu aprenent a la vida intenteu aplicar-ho i compartir-lo”. Baquero els va convidar a intentar “gaudir d’allò que esteu fent quan estigueu al món laboral”.

L’acte, que va comptar amb la banda sonora d’Ariadna Bonet i Cels Burgès, s’havia de celebrar a l’exterior del centre però es va haver de traslladar a l’interior pel fort vent.

FER UN COMENTARI

*