Inici Cartes dels lectors Gràcies per treballar per la dignitat de totes les persones

Gràcies per treballar per la dignitat de totes les persones

COMPARTIR

Càritas Anoia Segarra vol agrair l’esforç de la societat i de tots els agents i col·laboradors, voluntariat i donants, per la seva col·laboració, sobretot aquests dos darrers anys marcats per la pandèmia. Agraïm especialment les aportacions d’entitats com la Fundació Mutua que ha aportat aquests dos anys més de 100.000 euros. Sense deixar de valorar totes les aportacions, fins la més petita, que es recullen a les parròquies.

Càritas té un doble finançament: per una banda les aportacions de particulars, ja siguin empreses, entitats o persones individuals, i per l’altra subvencions de les administracions: Ajuntament, Generalitat i Estat a través de l’IRPF,  i la Unió Europea.

Amb els diners que rebem es porten a terme diversos serveis i projectes:

Ajudes directes com per exemple, aliments, pagar habitacions perquè no s’hagi de dormir al carrer, ajudar a pagar subministraments, serveis de dentista, òptica i medecines, pagaments de tràmits o ajudes relacionades amb l’educació.

Organització i realització de pretallers de treballs manuals o d’orientació i formació en competències laborals, informàtica, …

Realització de cursos de llengua catalana i castellana de nivells bàsics, a Càritas, o a través del projecte família i escola a les famílies de les escoles públiques.

Organització de cursos de formació professionalitzadora, el curs d’atenció a la llar i les persones grans i el curs d’auxiliar de cuina. Ara a més volem iniciar un curs de jardineria.

Es fan altres tasques com són la intermediació laboral, el servei de la llar d’acollida per a dones amb risc de violència, el seguiment del pis per a homes sols, el projecte de voluntariat jove, i infinitat de respostes a petits reclams a vegades difícils de resoldre.

Per Càritas és molt important tenir recursos econòmics que no provenen de l’administració perquè sovint aquests venen amb condicionants que deixen al marge a determinats col·lectius.

El col·lectiu de persones sense papers que no poden regularitzar-se fins que no fa tres anys d’estar empadronats, no poden fer cursos subvencionats ni cursos amb realització de pràctiques. Per a ells cal organitzar altres formacions i tallers específics.

És per això que per Càritas són tant importants les aportacions d’entitats privades, dels socis i de tots els donants. Moltes gràcies altra vegada.

Càritas Anoia Segarra

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*