Inici Política El govern d’Ara Montbui pren possessió per “tornar a demostrar que és...

El govern d’Ara Montbui pren possessió per “tornar a demostrar que és possible una altra forma de fer política”

COMPARTIR

El nou Ajuntament de Montbui pel mandat 2023-2027 es va constituir dissabte passat, a partir de la representació obtinguda pels partits polítics en les eleccions municipals celebrades el passat 28 de maig. L’acte va tenir lloc a les 12 del matí, en una Sala de Plens i un vestíbul plens de gom a gom (més de 250 persones van ser presents) i va suposar també l’elecció de l’alcalde del municipi. Schummi Juárez, per Ara Montbui-La Veu dels Veïns de Montbui, va tornar a ser proclamat alcalde per segon mandat consecutiu, aconseguint en aquesta ocasió una folgada majoria absoluta: 11 regidors dels 17 que componen el ple municipal montbuienc.

La sessió va començar amb la intervenció del Secretari de la Corporació, Jordi Gasulla, que va anomenar els regidors i regidores electes. Tot seguit es va constituir la Mesa d’Edat, integrada per l’electe de major edat (Marcel Mateu) i el de menor edat (Ricardo Merino). L’acte va continuar amb la promesa del càrrec dels regidors i regidores electes per ordre alfabètic i tot seguit es va proclamar com a formalment constituïda la Corporació Municipal de Montbui.

Tot seguit es va fer el procés d’elecció de l’alcalde. Jesús Miguel Juárez va ser el candidat presentat per Ara Montbui, Sheila La Torre va ser la candidata del PSC Montbui, mentre que Félix Torres, únic regidor de Vox, va presentar la seva candidatura. Cal remarcar que en aquest ple de constitució del ple municipal no hi va poder assistir la regidora de Som Montbui-ERC Carolina Telechea, “per motius de força major”, segons un comunicat de l’ajuntament del municipi.

Els 16 els regidors i regidores presents van votar de forma nominal i secreta i, fet l’escrutini, Jesús Miguel “Schummi” Juárez va ser proclamat alcalde de Montbui, com es preveia, amb els 11 vots dels regidors i regidores d’Ara Montbui, quatre van votar a la regidora del PSC Montbui Sheila La Torre mentre que Félix Torres de Vox es va votar a sí mateix.

Tot seguit, Juárez es va acostar a la Mesa Presidencial per prometre el càrrec i va rebre  la vara d’alcalde, la qual va voler compartir, immortalitzant el moment, amb la resta de regidors i regidores representants d’Ara Montbui enmig d’una gran ovació per part del públic present a l’acte.

Durant l’acte de constitució de l’Ajuntament de Santa Margarida els portaveus dels diferents grups van fer les seves primeres intervencions.

Coral Vázquez, portaveu d’Ara Montbui, va assenyalar que “ara fa quatre anys celebràvem un canvi molt desitjat en el nostre municipi. Quatre anys després, la majoria de veïns i veïnes de Montbui han confiat en la nostra formació. Els resultats són un mèrit col·lectiu i compartit. Són una mostra de confiança per la nostra forma de governar: amb transparència, i de manera oberta. Desplegarem el nostre programa de govern, apostant pel diàleg i el debat, i pensant en l’interès i el bé comú”. Vázquez va remarcar també que “Montbui està més viu que mai. Montbui és el municipi que ha acollit; Montbui és el municipi de les entitats, del comerç, de les indústries que ja s’han instal·lat. Montbui és el municipi de l’educació pública i de centres integradors que garanteixen igualtat d’oportunitats des de la integració, i també és un municipi resilient davant les adversitats, com la covid-19”.

La portaveu d’Ara Montbui va recordar que treballaran per a “un Montbui que mira endavant”, i va exposar alguns dels reptes del nou mandat: “treballar en mesures i accions per la transició energètica, un nou model de recollida de residus, generar activitat econòmica per combatre els índex d’atur i renda, fer amables i segurs els barris amb alta densitat de població, aconseguir un espai públic accessible i saludable per a tothom, fer accions per reduir les desigualtats socials, garantir habitatge digne i equipaments públics sostenibles i abordar la convivència, el reconeixement de l’altre, la persona que és diferent, la persona vulnerable. Ens queden molts projectes”.

Coral Vázquez va remarcar que el seu grup és un “equip de persones preparades, infatigables, que ens arremanguem, amb experiència, i que entenem el treball en equip com quelcom més que compartir tasques: és la unió d’idees i perspectives que, compartides, ens impulsen endavant per millorar la vida de les persones que vivim i convivim a Montbui. Creiem en la capacitat col·lectiva”.

Sheila La Torre, portaveu del PSC Montbui, va agrair el suport rebut per part dels votants socialistes. Va assenyalar que “des del PSC Montbui continuarem treballant per un Montbui millor. El PSC es compromet a fer una oposició ferma, constructiva, fiscalitzadora, però també propositiva. Ens oferim a treballar per l’augment del sòl industrial en el municipi, també a reforçar el treball amb el petit comerç i a continuar donant suport a les nostres entitats. La conservació i millora de l’espai públic també és una prioritat. El millor Montbui és el Montbui dinàmic, educador i integrador. El coneixement i la cultura són instruments transformadors i vertebradors de les persones i les comunitats. Esperem un mandat productiu de l’equip de govern”.

El portaveu de Vox Montbui, Félix Torres, (Vox) va estrenar-se a l’Ajuntament amb un discurs radical, clarament de confrontació, amb els arguments i tòpics habituals que utilitza l’extrema dreta populista, davant el qual l’Alcalde Jesús Miguel Juárez va reaccionar ràpidament advertint-lo que “davant el que plantejeu ens hi trobareu, sempre, absolutament enfrontats”.

‘Schummi’ Juárez: “continuarem demostrant que una altra forma de fer política és possible, i treballarem perquè totes les persones tinguin les mateixes oportunitats i drets”

Jesús Miguel -‘Schummi’- Juárez, durant el seu primer discurs com a Alcalde reelegit, va assenyalar que “estem aquí i governarem per fomentar que les decisions es prenguin de forma conjunta, basant aquestes decisions en el diàleg i l’escolta activa de les necessitats i aspiracions dels veïns i veïnes de Montbui”. El batlle montbuienc va exposar “treballarem per assolir encerts i corregir errades, i sempre estarem disposats a escoltar les crítiques constructives”. Juárez va donar valor a la possibilitat de “continuar tenint l’oportunitat de fer les coses d’una forma diferent, i poder construir un municipi on totes les persones tinguin les mateixes oportunitats i drets”.

L’Alcalde de Santa Margarida de Montbui va afegir que “farem de la responsabilitat una virtut cívica imprescindible per al bon funcionament de la nostra ciutat que exigirà el compliment de les normes, el respecte al medi ambient, tenir cura del nostre patrimoni, i treballar per una convivència pacífica”. El batlle montbuienc i cap de llista d’Ara Montbui va emfasitzar que ”plantarem cara davant qui s’oblidi de les persones, qui retalli drets i llibertats,  contra qui fomenti l’odi i la divisió, contra qui negui el canvi climàtic o la violència masclista i contra qui defensi els privilegis d’una minoría envers el benestar de la majoria”.

Juárez va assenyalar que el govern municipal montbuienc treballarà “amb empatia per entendre i atendre les demandes i preocupacions de les persones. Serà un govern que impulsarà la solidaritat com un valor essencial per construir una societat més justa i més humana i un govern que no es deixarà influenciar, influir ni manipular per interessos partidistes, econòmics o mediàtics”. També va reiterar que serà “un govern municipal que només es deu als veïns i veïnes de Santa Margarida de Montbui i que tornarà a mirar amb optimisme tot allò que està per arribar. Tenim quatre anys per tornar a demostrar que és possible una altra forma de fer política, també ho és construir una ciutat més humana, més sostenible, més inclusiva i més pròspera. Tenim un gran equip, un gran projecte i un municipi espectacular. I tenim el vostre suport, el dels veïns i veïnes que avui ens acompanyeu.”

FER UN COMENTARI

*