Inici Destacats La Generalitat subvenciona amb 200.000 euros la recuperació de l’ermita de Sant...

La Generalitat subvenciona amb 200.000 euros la recuperació de l’ermita de Sant Bernabé d’Òdena

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Òdena ha aconseguit un total de 200.000 euros per tal de recuperar l’ermita de Sant Bernabé. Es tracta d’una subvenció que té com a objectiu l’execució d’obres de restauració i consolidació d’immobles de notable valor cultural.

El passat mes de setembre, es va signar un conveni amb el propietari de l’ermita de Sant Bernabé, amb l’objectiu de rehabilitar-la i promoure’n la seva conservació, com a Bé Local d’Interès (BCIL), catalogat per la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

L’ermita de Sant Bernabé és un element de gran interès arquitectònic que actualment es troba en estat precari, ja que la coberta ha cedit i es tem que puguin cedir també les parets de la mateixa, de manera que cal efectuar actuacions de reparació i rehabilitació amb caràcter urgent. És de propietat privada, motiu pel qual l’Ajuntament va haver d’elaborar un conveni amb el propietari.

La cessió de la propietat de l’ermita de Sant Bernabé d’Òdena al municipi és totalment gratuïta, per 50 anys, i amb l’objectiu de destinar-la per a usos museístics, culturals, turístics, veïnals i associacionals. A la finalització dels 50 anys es prorrogarà de forma automàtica, per períodes de 5 anys.

Òdena Progrés (PSC-OP) denuncia la despesa de prop de 600.000€ de recursos públics per a la recuperació de l’ermita

Òdena Progrés (PSC – OP) denuncia que el govern de l’Ajuntament d’Òdena, encapçalat per Jaume Xaus (Fem Òdena – ERC), invertirà més de 600.000 euros per a la reforma de la Capella de Sant Bernabé d’Aguilera, que defineixen com “un projecte privat de recuperació patrimonial del conjunt arquitectònic que serà finançat amb recursos públics”. El govern municipal de Jaume Xaus vol destinar els primers 200.000 euros del projecte al proper ple municipal segons es desprèn dels Pressupostos pel 2024.

La formació liderada per Francisco Guisado ha remarcat, en aquest sentit, que, tot i rebre una subvenció de 200.000€ per tal de poder realitzar els primers treballs del projecte l’any vinent, la despesa és inviable i preguen que no es porti a terme en aquestes condicions dins del Pressupost. La subvenció es rebria al llarg de tres anys: el 7% de la despesa una vegada feta la inversió de 200.000€ al 2024, el 47% l’any 2025 i la resta l’any 2026.

Òdena Progrés ha criticat «la manca de transparència, de nou, del govern de Xaus i la nul·la participació ciutadana en la destinació de recursos públics a patrimoni fora de les actuacions en la recuperació del Turó del Castell, fruit d’un pacte de municipi i de les que resten encara molta feina per fer».

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*