Inici Societat La Generalitat reconeix la caducitat de l’explotació de Roques Blanques

La Generalitat reconeix la caducitat de l’explotació de Roques Blanques

COMPARTIR

L’Ajuntament del Bruc ha guanyat la batalla contra el projecte de pedrera al paratge conegut com Roques Blanques. El passat 22 de novembre, la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial va resoldre finalment declarar la caducitat de l’autorització d’explotació que s’havia concedit el juliol de 2012 a favor de l’empresa Coll d’El Bruc SL.

Aquesta decisió suposa que l’actual empresa adjudicatària dels drets d’explotació minera (Graves Alou SL) no pot desenvolupar cap treball d’explotació a la zona i que, a més, està obligada a restaurar mediambientalment els terrenys afectats. La resolució dóna la raó a l’Ajuntament del Bruc, que al juliol de 2016 va demanar la caducitat de l’autorització minera. Per tant, desestima les peticions i objeccions de l’actual empresa propietària dels terrenys (Cafeteria Queralt SLU), així com les al·legacions de l’empresa que té arrendats els drets miners (Graves Alou SL).

Des del govern municipal del Bruc consideren que «aquesta resolució és un pas molt important en la preservació de la zona de Roques Blanques», que «recolza l’actuació municipal del Bruc i també dóna la raó a les persones i grups que van argumentar i es van posicionar en contra de la pedrera, especialment Salvem el Bruc».

Contra aquesta resolució, les empreses poden implicades poden interposar recurs de reposició davant de la mateixa Direcció general o bé recurs contenciós administratiu.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*