Inici Societat La Generalitat promet accelerar el desplegament dels serveis territorials al Penedès

La Generalitat promet accelerar el desplegament dels serveis territorials al Penedès

COMPARTIR

El Govern accelerarà el desplegament dels serveis territorials al Penedès, àmbit del qual depèn la major part de la comarca de l’Anoia, si el pressupost de la Generalitat per al 2023 tira endavant. Així ho ha assegurat aquest dimecres la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, després de reunir-se amb l’Associació Vegueria Pro-Penedès a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès). ”Un Govern que és proper, municipalista i que vol apropar-se a les necessitats de la ciutadania, el que ha de fer és desplegar-se territorialment”, ha afegit. La consellera també ha avançat que els serveis d’Igualtat i Feminisme es desplegaran a Vilanova i la Geltrú abans que els d’Economia.

A la reunió, la consellera Vilagrà ha estat acompanyada pel secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran, David Rodríguez i González, i el delegat territorial del Govern al Penedès, David Alquézar Claramunt.

Alquézar ha apuntat que l’objectiu del Govern és que durant el primer semestre de 2023 quedin desplegats els vuit serveis territorials al Penedès per aplicar les polítiques «amb una mirada penedesenca i territorial».

Sobre el fet de desplegar primer els serveis d’Igualtat i Feminismes que els d’Economia, Laura Vilagrà ha recordat que és un Departament que té serveis importants d’atenció a les víctimes de violència masclista i que com que té una visió territorial l’han volgut implantar abans.

El govern de la Generalitat va anunciar fa un any el desplegament d’aquests serveis territorials, que en aquell moment es prometia enllestir al llarg d’aquest 2023. Ara es vincula el desplegament a l’aprovació del pressupost de la Generalitat, que el govern d’ERC negocia amb altres forces parlamentàries.

Si finalment es completa, el desplegament dels serveis de la Generalitat al Penedès arribarà sis anys després de la creació d’aquest àmbit territorial, que inclou l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a excepció dels municipis del nord de la comarca, que es van voler mantenir a l’àmbit de la Catalunya Central.

ACN

1 COMENTARI

 1. Per a mi, no cal que tinguin presa en activar noves fonts de despesa (que graven més i més els nostres impostos).

  Entre altres consideracions, recordem que VEGUERIA, és una Administració més (amb els seus representats i càrrecs polítics i de confiança, funcionaris, seus, despeses de tots tipus, etc. etc) i van 7:

  1. ESTATAL
  2. NACIONAL
  3. PROVINCIAL
  4. VEGUERIA (PENEDÉS)
  5. COMARCAL (ANOIA)
  6. MANCOMUNITAT (CONCA D’ODENA)
  7. MUNICIPAL

  … i “la casa sense escombrar” en molts aspectes de l’activitat econòmica i social del dia a dia (un PLA DIRECTOR URBANISTIC – PDUAECO – fallit; una RONDA SUD a mitges, un EIX TRANSVERSAL Manresa – Igualada – Vilafranca, en cua, a pas de tortuga; Un CARRILET Igualada-Barcelona a 36 km/hora; una INFLACIÓ, com no feia dècades; una TASA DE DESOCUPACIÓ pels núvols; uns BANCS D’ALIMENTS molt concorreguts …

FER UN COMENTARI

*