Inici Destacats La Generalitat inicia el procés per portar oficines bancàries mòbils a municipis...

La Generalitat inicia el procés per portar oficines bancàries mòbils a municipis de l’Anoia

COMPARTIR

El Departament d’Economia i Hisenda ha donat el tret de sortida al projecte per dotar d’oficines mòbils els 503 municipis de tot Catalunya que actualment no tenen sucursal bancària, entre els quals hi ha una quinzena de municipis de l’Anoia: Argençola, Bellprat, el Bruc, Cabrera d’Anoia, Carme, Castellolí, Copons, Jorba, la Llacuna, Montmaneu, Orpí, Rubió, Santa Maria de Miralles, la Torre de Claramunt i Vallbona d’Anoia.

Les oficines bancàries mòbils oferiran una atenció personalitzada per retirar i ingressar diners en efectiu; domiciliar el pagament dels rebuts i els tributs als comptes bancaris; consultar moviments i saldos; i obtenir extractes de comptes bancaris, entre altres. A més, també prestaran un servei d’assessorament financer en la gestió tant dels comptes com d’altres productes bancaris i financers d’actiu, passiu i d’intermediació. L’objectiu és que els municipis disposin d’una oficina bancària mòbil dues vegades al mes.

Les entitats de crèdit que estiguin interessades a presentar-se al concurs, tenen temps fins al pròxim 20 de desembre. Les que finalment surtin adjudicatàries hauran d’iniciar el servei dins un termini màxim de 9 mesos a partir de la data de formalització, que podran escurçar però mai superar. Per tant, l’entrada en funcionament del servei serà previsiblement durant el segon semestre del 2024. El valor estimat del contracte, que tindrà una durada de dos anys prorrogables a dos anys més, és de 6,1 milions d’euros per la totalitat dels quatre anys.

Les empreses adjudicatàries hauran d’adaptar els vehicles i incloure-hi la instal·lació d’un caixer automàtic, desenvolupar el programari necessari, mantenir els equips i sistemes i aportar els mitjans humans necessaris per prestar el servei requerit. En aquest sentit, hauran de destinar un mínim de dos professionals per a cada un dels lots: una persona tècnica de banca i una persona que faci de vigilant de seguretat i de transport-xofer.

Una altra de les obligacions de les entitats serà el disseny de les rutes i els horaris, que haurà de tenir en compte que als municipis de fins a 250 habitants s’hi estaran un mínim de 30 minuts i als de més de 250 habitants, no podran baixar de l’hora.

Es preveu que aquest servei itinerant per tot Catalunya sigui prestat per dues entitats de crèdit que, de forma alterna, cada quinze dies, arribaran a cadascun dels 503 municipis. Els horaris seran els del conveni del sector de banca: del 23 de maig al 30 de setembre, de 8 a 15 hores de dilluns a divendres. La resta de l’any, de 8 a 17 hores, tret dels divendres, que es farà de 8 a 15 hores.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*