Inici Destacats Front comú de l’independentisme igualadí contra la retirada de l’estelada de la...

Front comú de l’independentisme igualadí contra la retirada de l’estelada de la rotonda del Canaletas

COMPARTIR

Per primera vegada des del 2017, totes les organitzacions polítiques, sindicals i socials d’Igualada -l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, La Intersindical, Consell Local per la República, Casal Popular el Foment, Gent Gran per la República, Junts per Catalunya, Junts per Igualada, Esquerra Republicana de Catalunya, i Poble Actiu-CUP – han emès un comunicat conjunt en resposta a la retirada de l’estelada ubicada a la rotonda entre l’hotel Canaletes i l’Hospital d’Igualada.

Després d’una dècada onejant en aquest punt de la ciutat, aquesta bandera ha estat retirada per ordre del Jutjat nº5 del Contenciós Administratiu de Barcelona. L’Assemblea Nacional Catalana, propietària de l’estructura, ha confirmat ja ha estat retirat aquest símbol per mandat judicial.

Des de les organitzacions implicades, es vol destacar la importància de defensar el dret fonamental a la llibertat d’expressió i d’associació. La retirada d’aquest símbol polític és interpretada com un atac directe a aquests drets fonamentals.

En el comunicat conjunt, l’independentisme igualadí reitera el dret a mostrar simbologia política de manera pública i permanent com un exercici fonamental de la llibertat d’expressió i d’associació. Polititzar l’espai públic és intrínsec a la democràcia, i perseguir aquesta simbologia s’interpreta com un atac als drets fonamentals.

En resposta a la retirada de la senyera, les organitzacions independendentistes d’Igualada han anunciat el llançament de la campanya «Quin mal fa?», que es desplegarà amb encartellades arreu de la ciutat d’Igualada. Aquesta campanya té com a objectiu fer visible el suport a la llibertat d’expressió i destacar la importància de la simbologia política com part integral de la vida democràtica.

L’Independentisme igualadí considera legítim que la simbologia política, en aquest cas, l’estelada, ocupi la via pública, i mostra el seu suport a l’exercici dels drets fonamentals a Igualada. Afirmen que l’expressió de l’independentisme és un testimoni del desig col·lectiu de l’autodeterminació i d’independència del poble català.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*