Inici Destacats El Fòrum d’Inversió d’Igualada es consolida com a cita per a emprenedors...

El Fòrum d’Inversió d’Igualada es consolida com a cita per a emprenedors i inversors

COMPARTIR

El Museu de la Pell va acollir divendres, 14 de setembre, el III Fòrum d’Inversió d’Igualada, punt de trobada d’empreses i emprenedors que cerquen finançament, empresaris que busquen solucions per als seus reptes de creixement i innovació, i inversors que cerquen els millors projectes on participar. Aquesta és la tercera edició del Fòrum d’Inversió d’Igualada, que GC Consultoria, l’àrea de consultoria de Grup Carles, juntament amb la xarxa d’inversors Economistes BAN del Col·legi d’Economistes de Catalunya organitza, amb l’objectiu principal doncs, de donar l’oportunitat a empreses i emprenedors amb projectes de creixement, de presentar-los davant inversors de capital d’una forma directa, però sempre amb l’acompanyament de la consultora igualadina.

L’èxit obtingut en les edicions anteriors ha portat a GC Consultoria a repetir l’experiència per ajudar a impulsar econòmicament noves idees de negoci.

L’acte va comptar amb la participació de set projectes de diferents àmbits, tres dels quals són empreses de l’economia tradicional amb un enfocament molt innovador, i els altres quatre, startups de base tecnològica, els quals van tenir l’oportunitat de donar-se a conèixer davant d’un nombrós públic d’inversors i diversa representació dels consistoris de la comarca.

El fòrum començà amb la presentació de l’acte per part del director general de Grup Carles, Xavier Carles, que va expressar la satisfacció i el repte, alhora, que suposa la celebració del la tercera Edició del Fòrum d’Inversió, renovant l’aposta de Grup Carles per organitzar un fòrum d’aquestes característiques a Igualada. Xavier Carles també va insistir en el valor afegit d’aquest acte, consistent en la rigorosa selecció dels projectes que s’hi presenten i també el seguiment posterior per aconseguir posar d’acord les necessitats financeres dels projectes amb els objectius i el perfil de cada inversor. Al seu torn, Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, explicà els objectius d’aquesta associació, especialment donar suport als empresaris, i va agrair a Grup Carles aquesta iniciativa perquè les finalitats que persegueixen són compartides. Finalment, el Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Pont, va refermar el compromís d’aquest consistori amb els objectius de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena per a la promoció d’activitats empresarials, la qual cosa encaixa plenament amb les directius d’aquest Fòrum.

L’acte continuà amb la intervenció de l’economista i cap de l’àrea de GC Consultoria, Marta Alsinella, que va entrevistar el CEO Roberto Reol, de Frequent Driver, un dels projectes que van tancar la seva ronda d’inversió amb èxit gràcies als fòrums d’edicions anteriors, i que van convertir una idea en una realitat. Roberto Reol va explicar en directe com havia estat la seva experiència, què el va motivar a formar part d’aquest equip, tenint en compte que té una trajectòria professional de molt d’èxit en el món de les startups, donat que va formar part de l’equip de Privalia des dels seus inicis. Roberto també va fer esment a la importància de la perseverança i la capacitat per superar els obstacles que no estan previstos al Business Plan per tirar endavant el projecte.

A continuació, les economistes Dolors Navarro i Marta Alsinella, persones que formen part de l’equip de GC Consultoria, van presentar el Club de l’Inversor, un lloc de trobada amb inversors que comparteixen afinitats, on poder aprendre i aprofundir sobre temes econòmics i financers amb l’objectiu que totes les persones tinguin una educació financera que els permeti agafar el timó de les seves finances i prendre decisions sobre la gestió dels seus diners de forma reflexiva, informada i conscient. Van finalitzar la seva presentació amb la coneguda dita: “Si no controles els teus diners, algú ho farà per tu”.

Pol Font, president d’Economistes BAN va cloure l’acte insistint en la importància d’aquest tipus d’actes per ajudar l’ecosistema emprenedor a tirar endavant projectes i diversificar les inversions, valorant molt positivament la col·laboració d’ambdues entitats i les iniciatives que han sortit, Grup Carles i Economistes BAN, en les tres edicions i l’èxit en elles obtingut.

La firma igualadina va fer palès el seu compromís amb les pimes i els emprenedors amb aquesta iniciativa, que en la seva tercera edició es consolida ja a la comarca, conscients que en la situació actual els emprenedors s’han convertit en els agents claus per recuperar el creixement econòmic i empresarial i aconseguir un nou model productiu més sostenible.

La sessió no va deixar indiferent al nombrós públic d’inversors assistent que va poder conèixer interessants projectes on participar.

L’acte va finalitzar amb una trobada de networking entre els emprenedors i empreses que van presentar els seus projectes i els possibles inversors, en el qual es van poder establir els primers contactes interessants per tancar alguna operació.

GC Consultoria va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, la Unió Empresarial de l’Anoia, Economistes BAN i BStartup.

FER UN COMENTARI

*