Inici Què fem? Fira i Festes del Sant Crist a Piera

Fira i Festes del Sant Crist a Piera

COMPARTIR

[Img #14527]Des d’aquest divendres i fins diumenge 27 d’abril, la Fira del Sant Crist proposa desenes d’activitats a Piera en el seu 25è aniversari. El programa, que es pot consultar a www.viladepiera.cat/actualitat/fira2014, inclou un ampli ventall de tallers, espectacles i activitats lúdiques per als infants, concerts, exposicions, col·leccionisme, cultura, esport… La previsió és que aquest any més de 200 parades i estands omplin tot el recorregut firal, des de l’inici del carrer Piereta fins al carrer de la Plaça, i es repetirà l’experiència de la fira d’automoció d’ocasió al pati de la Parròquia. També les entitats tindran una presència especial en aquesta edició, i hi haurà la participació de les entitats esportives del municipi, de l’Escola de Teatre de Piera o de l’Aula de Música, que també hi participen amb activitats i actuacions.

 

Pel que fa a les Festes del Sant Crist, el programa inclou tots els actes des de festivitat del Sant Crist, el 28 d’abril, fins al dia 10 de maig. Enguany, es podrà gaudir dels ja tradicionals sardanes, concert i ball de la Diada i també de jornades festives, com la de l’Aplec de Mas Bonans de l’1 de maig, el Devotion Festival del 2 de maig per al jovent i actes culturals i festius, com la trobada de puntaires, el Correfoc i el concert del grup Mitjanit el dissabte 3. Tanca la programació la representació de l’obra Gairebé, amb els actors pierencs Elisabet Vallès i Jacob Torres, que actuen junts per primera vegada al Teatre Foment de Piera el dissabte 10 de maig.

 

PROGRAMA D’ACTES

 

Divendres 25 d’abril

 

A les 22 h, a la plaça del Peix, Encesa de la font del Peix.

 

A les 24 h, a la plaça del Peix, Concert, amb els grups Animalístic (rock inquiet/Ulldecona) i Muyayo Rif (mestissatge acústic/Cornellà).

 

Dissabte 26 d’abril

 

De 9 a 14 h, al gimnàs de l’INS Guinovarda, X Open de Tennis Taula Piera.

 

De 9 a 14 h i de 17 a 21 h, al CAP de Piera, Acapte de sang.

 

A les 11 h, al carrer Piereta, Inauguració de la XXV Fira del Sant Crist de Piera.

 

Exposició de dibuixos a l’entrada del Teatre Foment, a càrrec de l’Agrupació Sardanista

 

De 10 a 13 h, a les carpes del carrer Piereta, Taller de manualitats infantils (flors i titelles de dit).

 

A les 12 h, a l’escenari del carrer Piereta, Espectacle tradicional de pallassos.

 

A les 13 h, a la plaça del Peix, Concert-vermut amb el grup Más Gardenias (boleros/Piera).

 

De 17 a 19 h, a les carpes del carrer Piereta, Taller infantil amb materials reciclats.

 

A les 17 h, des de l’escenari infantil del carrer Piereta fins a la plaça de la Creu, Batucada, amb els Diables de Piera.

 

A les 17 h, a la plaça del Peix, actuació de l’Aula Municipal de Música.

 

A les 18 h, a l’escenari infantil del carrer Piereta,  espectacle infantil «Qui canta els mals espanta».

 

A les 19 h, al carrer Llobregat, Desfilada de pentinats i noves tendències.

 

A les 19 h, a la plaça del Peix, Actuació del grup Banjara.

 

A les 19 h, a l’església de Santa Maria, Tríduum de preparació del Sant Crist.

 

A les 20 h, al Casal, Ball de cap-vespre.

 

A les 24 h, a la plaça del Peix, Concert, amb els grups Abono pa la Tierra (funk-rock/Anoia) i Funktumaka (funky-disco/Barcelona).

 

 

Diumenge 27 d’abril

 

 

De 9 a 17 h, al parc del Gall Mullat, VII Piera Motor Festival.

 

De 10 a 14 h, a la plaça Mar i Cel (Casal), 16a Trobada d’intercanvi de plaques de cava i placa commemorativa de les caves Pagès Entrena.

 

De 10 a 14 h, al carrer Dr. Carles, XIV Trobada d’intercanvi de sobres de sucre.

 

A les 11 h, a l’església de Santa Maria, Missa del Tríduum de preparació del Sant Crist.

 

D’11 a 14 h, a la zona infantil del carrer Piereta, Taller de maquillatge infantil.

 

D’11.30 a 13 h, a l’escenari infantil, Espectacle d’animació amb les Pallasses Pallusses.

 

De 12 a 13 h, Taller de globoflèxia a càrrec de Pim, Pam, Pum.

 

De 12 a 13 h, a l’escenari del carrer Onze de setembre, Actuacions de la Piscina de Piera.

 

A les 12 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament, Lliurament dels VIII Premis TREC amb l’actuació musical dels alumnes de l’AMM de Piera.

 

A les 12.30 h, a la plaça del Peix, Concert-aperitiu

amb Muntmy.

 

A les 15 h, a la plaça del Peix, Paellada popular.

 

A les 17 h, a la plaça del Peix, kinto popular.

 

De 16.30 a 19.30 h, a la zona infantil del carrer Piereta, Bombolles de sabó gegants.

 

De 17 a 19 h, a la zona infantil del carrer Piereta, Taller de quadres amb sorra de colors, a càrrec de Pimayol’s.

 

A les 19 h, al Casal, Ball de cap-vespre

 

A les 17.30 h, a l’escenari de la Fira, Actuació de Bollywood i danses de la Polinèsia

 

De 18 a 19 h, a l’escenari del carrer 11 de setembre,

Sevillanes amb el grup El Amanecer de Piera. I a més, jocs i tallers al carrer Piereta, exposicions, presència d’entitats del municipi, esports, fira d’au-

tomoció…

 

 

Dilluns 28 d’abril Festa del Sant Crist

 

D’11 a 14 h, a la pista del Gall Mullat. Activitats infantils (camp de futbol amb gespa artificial, zorball circuit amb bola gegant, circuit amb 6 karts ecològics, inflable terrestre multiesport i ludoteca). En cas de pluja, les activitats es traslladaran a la nau de Cal Sanahuja

 

A les 13 h, a la plaça del Peix Ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla-Orquestra Montgrins.

 

A les 18.30 h, al Teatre Foment Concert, a càrrec de l’Orquestra Montgrins.

 

A les 21.15 h, al Teatre Foment, Ball, a càrrec de l’Orquestra Montgrins

 

Dilluns 28 d’abril, a l’església de Santa Maria: a les 8 i a les 9 h, Missa a la capella del Sant Crist. A les 10 h, Ofrena floral al Sant Crist. A les 11 h, Missa solemne i renovació del Vot de Poble al Sant Crist de Piera. El Cor Parroquial canta la Missa  del Sant Crist. Retransmissió en directe per Ràdio Piera

 

La ‘Firaire’ d’Albert Vendrell, imatge guanyadora pel cartell

 

[Img #14528]El passat 11 d’abril, el Bar Foment va acollir l’acte de lliurament dels premis del 20è Concurs de Cartells de les Fires i Festes del Sant Crist. Enguany, la participació ha estat molt alta, amb 21 cartells de 17 participants amb un nivell força elevat. Alguns dels cartells completament fets a mà i d’altres utilitzant l’ajuda de la tecnologia, presenten diferents imatges de Piera que evoquen els dies de la festa del municipi.

[Img #14526]

El regidor de Cultura, Josep M. Rosell, va donar la benvinguda als assistents i els va agrair la participació i la feina feta. Va destacar la importància de participar en aquests concursos, pel fet que demostren la implicació de la gent en una festa que sentim molt nostra. Sense aquesta implicació seria molt dificil tirar-la endavant. Seguidament es van anunciar els guanyadors:

FIRAIRE – 1r PREMI
Albert  Vendrell Ortiz
XIRINOLA PEL ST. CRIST – 2n PREMI
Ivonne Alemany Alegre
SC 1 – 3r PREMI
Ricardo Gallucci

El regidor de Comerç, Josep Llopart, va cloure l’acte recordant que l’exposició es podrà visitar al Bar Foment fins al 10 de maig. El cartell guanyador és la imatge del programa de la Fira i Festes del Sant Crist 2014.

 

Fes-te el carnet de la Rusqui

 

[Img #14532]En el marc del programa de la Fira i Festes del Sant Crist, la biblioteca pierenca presenta un nou projecte de col·laboració entre regidories, equipaments municipals i diversos establiments comercials de la UBIC de Piera.

 

Amb el títol «Fes-te el carnet de la Rusqui» s’inicia una campanya de participació conjunta entre la mateixa Biblioteca, les regidories de Cultura i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Piera, la Piscina de Piera, l’Aula Municipal de Música i diferents comerços de Piera que han volgut participar en l’inici d’aquesta interessant i pionera iniciativa local amb l’objectiu de fer xarxa i cohesionar el territori en benefici d’un model integrat de serveis i prestacions locals.

 

Amb la intenció d’anar ampliant periòdicament l’oferta cultural, comercial i d’oci proposada inicialment i vinculada al carnet de la Rusqui, es vol assolir amb el temps un gran, variat i divers ventall d’oportunitats i millores dels quals els infants puguin gaudir a la seva vila per fomentar la participació ciutadana.

 

Aquesta iniciativa, que tindrà continuïtat en el temps, es presenta els dies 26 i 27 d’abril a l’estand de la Biblioteca a la Fira del Sant Crist. I, per celebrar-ho, els nens que es facin el carnet de la Rusqui durant aquests dos dies participaran en un concurs on se sortejaran diferents obsequis. Passats aquests dos dies i, per a qui ho vulgui, el carnet de la Rusqui s’expedirà a la Biblioteca.

 

Els infants de fins a 14 anys són els beneficiaris d’aquest carnet, que és personal i intransferible, amb el qual podran gaudir de diferents avantatges i descomptes en comerços i equipaments municipals. Per fer-se’l només caldrà l’autorització del pare/mare o tutor i una fotografia mida carnet.

 

Els avantatges, els establiments i equipaments col·laboradors s’aniran actualitzant periòdicament i aquests últims s’identifiquen mitjançant un distintiu visible amb el dibuix de la mascota de la sala infantil, l’abella Rusqui, personatge a través del qual es vehicula tota l’activitat infantil municipal que s’organitza des de la Biblioteca, equipament local integrat dins la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Piera.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*