Inici Art El FineArt torna a inundar Igualada d’imatges

El FineArt torna a inundar Igualada d’imatges

COMPARTIR

L’acte inaugural al Museu de la Pell (18:30) i una visita comentada a l’exposició «Antología» a càrrec del fotoperiodista Gervasio Sánchez (19:30) obre aquest divendres 24 de febrer la cinquena edició del FineArt Igualada, un esdeveniment consolidat com a referent en el món de la imatge, apropant la fotografia i tot allò que l’envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat als professionals de la fotografia. I ho fa, en diferents espais expositius municipals i d’altres d’efímers que recuperen espais patrimonials de la ciutat, per emmarcar les diferents propostes visuals, en una vintena de sales d’exposicions distribuïdes per la ciutat d’Igualada.

Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents de Mèxic, Brasil, Rússia, Bulgària, i també d’Andalusia, Madrid, el País Basc, Santa Cruz de Tenerife i d’altres de Catalunya.

Ajuntament i Agrupació Fotogràfica van fer públics els detalls d'aquesta nova edició del certamen.
Ajuntament i Agrupació Fotogràfica van fer públics els detalls d’aquesta nova edició del certamen.

L’esdeveniment, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en l’àmbit de la fotografia, tindrà lloc del 24 de febrer al 19 de març. Comptarà, a més de les 48 exposicions, amb un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquest art com són visites guiades –com la de Gervasio Sánchez el dia de la inauguració sobre la seva exposició “Antologia”-, pel·lícules –Chasing ice; Joana Biarnés, una entre tots i Essence du Benín-, i tallers per grans i menuts. Tota la informació sobre les exposicions i activitats paral·leles es pot consultar a la pàgina web www.fineartigualada.cat.

FineArt 2017 compta amb professionals d’àmbit internacional com els reconeguts Mauricio Ramos –fotògraf mexicà de renom que treballa pel National Geographic, el Marlboro Adventure Team i el Redbull, entre d’altres- y la brasilera Natàlia Mansano. Enguany també compta amb el premi nacional de fotografia 2009 Gervasio Sánchez, el cordovès Pedro Madueño, la catalana Joana Biarnés i els també catalans Juan Pastor Villalba i Javier Corso, entre d’altres.

Com cada edició, també hi ha espais dedicats a fotògrafs igualadins, aquest any el festival compta amb les obres de Josep M. Lladó Bausili, Jordi Saragossa, Cesc Elias, Laia Valls, David Ribera i Marc Vila. L’esdeveniment també ofereix les fotografies del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià i les mostres fotogràfiques de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia amb “Rostres”, del XXIV Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport i, com a novetat, les fotografies del primer concurs d’Instagram de FineArt.

Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt; es mostren els treballs dels alumnes de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de l’Elisava (Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona), de Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, de Grisart, de l’Escola Groc, de El Observatorio, de l’Escola d’Arts i Oficis Gaspar Camps d’Igualada i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*