Inici Cultura Finalitza la restauració de l’església de Santa Fe de Calonge de Segarra

Finalitza la restauració de l’església de Santa Fe de Calonge de Segarra

COMPARTIR

L’Ajuntament de calonge de Segarra ha completat les obres de restauració de l’església de Santa Fe, adjudicades per 144.599,52 euros a l’empresa Mulé Calaf, SLL. La coordinació i direcció de les obres ha anat a càrrec de l’arquitecte Xavier Claparols.

S’hi han fet les actuacions següents: repàs de la coberta; consolidació del parament de pedra de les façanes no restaurades i substitució puntual de peces; millora i recuperació del timpà del portal romànic; recuperació de finestres romàniques tapiades de l’absis i de l’absidiola sud; reobertura del portal barroc de migdia com accés secundari; recuperació de finestres romàniques tapiades de la façana de migdia; recuperació del pas sud de la nau al transsepte; pavimentació de l’església; definició de nova delimitació d’enguixats i restauració d’ornaments; finalització d’arcades (capelles) laterals de l’absis i eliminació de refosos d’antics accessos; instal·lació d’electricitat i enllumenat; instal·lació de xarxa d’àudio i megafonia; millora de la seguretat, i millora de l’accessibilitat a l’interior (d’entrada i sortida).

L’església és visible des de l’exterior mitjançant un petit vidre situat a la porta d’entrada. Les obres han estat finançades íntegrament per la Diputació de Barcelona. Properament, l’Ajuntament té previst fer una jornada de portes obertes.

FER UN COMENTARI

*