Inici Destacats La Festa’l riu recull més de 650 quilos de tovalloletes al riu...

La Festa’l riu recull més de 650 quilos de tovalloletes al riu Anoia

COMPARTIR

La Festa’l riu del passat diumenge 26 va retirar 652,5 kg. de tovalloletes en un matí de treball amb centenars de persones voluntàries que convocades per Igualada pel clima van netejar la llera del riu Anoia en el tram sotal el tanatori d’Igualada.

Per als organitzadors, la Festa’l riu ha volgut demostrar que el riu Anoia «pot ser una zona de lleure molt potent de gaudi, d’esport i salut de la qual les persones anem molt mancades, però que actualment per l’estat de deixadesa per part dels qui en tenen la competència, es permet que el tram del riu Anoia que passa per Igualada, Montbui i Vilanova sigui una claveguera a cel obert sense pràcticament vida quan a l’alçada de Jorba l’aigua del riu sembla la d’un riu pirinenc». L’origen de la contaminació té dues vessants, d’una banda les descàrregues d’aigües fecals del col·lector al riu en èpoques de pluja moderada (o inclús fluixa) degut a no tenir la xarxa d’aigües residuals separada de les pluvials i de l’altre les persones que de manera intencionada utilitzen el vàter com un cubell d’escombraries sense tenir en compte que els residus que desapareixen (amb la conseqüent despesa d’aigua neta), en un moment o altre pot acabar abocat al medi natural i de retruc afecta a la nostra salut.

Al llarg del matí unes 500 persones van passar per les diferents activitats com ioga, observació d’ocells, estudi del riu, aquarel.les, taller de sabó, cursa d’orientació, jocs infantils, taller de natura sense residus i música en directe de la banda del riu i la Núria Membribe.

El voluntariat d’Igualada pel clima vol agrair molt a totes les persones que han col·laborat en la Festa’l riu d’alguna o altra manera i també a les unitats del Cau que hi van participar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*